Gündem Haber Girişi : 14 Ekim 2013 10:10

Milletvekili Aksak'tan bayram mesajı...

Milletvekili Aksak'tan bayram mesajı...
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Aksak, Kurban ibadetinin Allah'a adamak olduğunu belirterek, kurban kesmenin Hz İbrahim'in sadakati ve Hz İsmail'in teslimiyetini anlamanın göstergesi olduğunu söyledi. 
Kurban Bayramının Hz. İbrahim'in sadakatinin ve Hz. İsmail'in teslimiyetiyle Allah'a adanmış kurbanların, kardeşlik ruhuyla paylaşılması, bayramda yoksulların, fakirlerin, yetimlerin, öğrencilerin ve yolda kalmışların gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu hasletler kardeşliğimizin bir göstergesidir. Bayramlar paylaşmak ve kardeşin kardeşi, zenginin fakiri, yoksulu, yetimleri, öğrencileri ve yolda kalmışları gözetmesi için vardır. Elbette bu güzel duygu ve hasletler sadece bayramlara has değildir. Ama bayramlarda daha bir yoğun yaşanır. Bayramlar, kardeşlik duygularının arttığı, yardımlaşma ve paylaşmanın hayat bulduğu, örf ve adetlerimizin uygulandığı, millet olma şuurumuzun kuvvetlendiği günlerimizdir.
Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şeriflerinde, "Adem oğlu, Kurban Bayramı günü Allah Teâlâ katında kurban kesmekten daha sevimli hiçbir amel yapmamıştır. Gerçekten o kurbanlık hayvan, kıyamet günü boynuzuyla, tırnaklarıyla ve kıllarıyla birlikte gelir. Kurbandan akan kan daha yere düşmeden Allah Teâlâ yanındaki yerini alır. O halde, kurbanın sevabı böyle olunca, kurban kesmekle kendinizi hoş ve müsterih tutun." buyurmaktadır. Peygamber Efendimizin bizlere tavsiye ettiği gibi kurbanlarımızı kesip, yine onun öğrettiği gibi paylaşmalıyız. Onun için bu bayram bir birimize daha candan, daha sıkı sarılalım. Birbirimizin sevinciyle sevinelim, derdiyle dertlenelim. Çünkü bayramlarımız bizim kardeşlik destanımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, her bir hemşehrimin, Aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Yüce Allah'tan bütün insanlığa kardeşlik, huzur ve barış getirmesini diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.