Gündem Haber Girişi : 13 Aralık 2014 12:23

Mehmet Sekmen, TGRT Haber'de Türkez'in Konuğu Oldu

Mehmet Sekmen, TGRT Haber'de Türkez'in Konuğu Oldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TGRT Haber'de İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in konuğu oldu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tgrt Haber'de İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in konuğu oldu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Winterfest 2014" kış festivali kapsamında Tgrt Haber'de İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in sorularını yanıtladı.
Erzurum'da Kış'a merhaba festivali kapsamında düzenlenen etkinlikleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bugün düzenlediğimiz festivalle kışa merhaba dedik. Bu festival 1. Uluslararası kış festivali ama diğer adıyla "Winterfest" olmak üzere bir isimle başladık. Erzurum'un ulusal ve uluslararası boyuttu tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Hakikaten Allah'ın Erzurum'a verdiği önemli yerlerden bir tanesi Konaklı ve Palandöken Kayak Merkezleri dünyanın sayılı merkezlerinden birisidir. Böyle bir merkezi tanıtmak ve yerli, yabancı turistleri Erzurum'a çekmek bizimde en önemli hizmetlerimizden birisidir. Çünkü biliyoruz ki bir şehrin ne kadar çok gelen gideni varsa o şehirdeki insanlar o kadar çok mutlu olurlar. Bizlerde bu güzel şehrimizdeki dağları kış mevsiminde değerlendirmek istiyoruz. Kayak, kızak, buz pateni, buz hokeyi ve curling sporlarıyla da yarışmalar düzenleyerek bu festivalimize büyük bir önem kazandırmak istiyoruz. 300 üzerinde uluslararası düzeyde yarışmacı festivalimize katılıyor. Yarışmalar yapılıp ödüller dağıtılacak. Erzurum kış turizmi için önemli merkezlerden birisidir. Ben herkesi Erzurum'a davet ediyorum. Gelin tatilinizi Erzurum'da geçirin. Gezin, kayak yapın ve tarihi yerlerdeki konumlarımızı ziyaret edin. Erzurum, tarih ve kültür kentidir. Gerek camilerimiz, medreselerimiz ve birçok yerimiz ziyaret konumunda olan bir yer. Biz bunun için aynı zamanda turizmin yanı sıra yaz turizmi alanını da geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Erzurum bir üretim merkezi ve Termal şehridir. Her türlü hastalığa şifa olabilecek termallerimiz mevcuttur. Bunun dışında yer altı madenlerimiz çok önemli bir konumdadır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.