Politika Haber Girişi : 21 Temmuz 2013 18:52

Küçükler Şenkaya'da

Küçükler Şenkaya'da
Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Şenkaya'ya yaptığı gezi ve incelemede ilçenin sorunlarını yerinde tespit ederek, yöreyi bütün yönleriyle analiz etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Şenkaya ilçesinde gezi ve incelemede bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Erzurum İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Adak ve Cavit Aktaş, AK Parti Şenkaya İlçe Başkanı Yavuz Bedir, ile birlikte ilçe esnafını gezen Başkan Küçükler, halkın sorunlarını dinledi. İlçe gezisinde Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan'ı makamında ziyaret eden Başkan Küçükler, Başkan Özcan'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Küçükler, "Büyükşehir Yasası ile birlikte il sınırının tamamı Büyükşehir sınırı olacak. Sadece gönül bağıyla beraber olmayacağız bundan sonra çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz" dedi. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan da, Başkan Küçükler'i ilçede görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Özcan, "Şenkaya ilçe belediyesi olarak Erzurum'un bir parçasıyız. Büyükşehir Yasası sonrası daha da bütünleşeceğiz. Yasanın bizleri daha da yakınlaştıracağını düşünüyorum" diye konuştu. Küçükler daha sonra beraberindekilerle AK Parti Şenkaya İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Şenkaya oturumu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Şenkaya gezisinde Gazeteci-Yazar M.Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu Şenkaya Oturumu'na katıldı. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan 'un katıldığı programda Şenkaya'nın iktisadi, sosyal ve kültürel yönleri masaya yatırıldı, problemler dile getirildi. Şenkaya Belediye Başkanı Özcan, programda yaptığı konuşmada, ilçenin coğrafi özellikleri hakkında bilgi verdi. İlçenin kurucusu Hüseyin Köycü ile birlikte Şenkaya'nın okuma ve yazma konusunda kendini kabul ettirmiş bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Özcan, "Okuma ve yazmada çok başarılıyız ama okullaşma konusunda son yıllarda çok geri kaldık. Oltu ve Erzurum'da dereceye giren birçok arkadaşımız Şenkayalıdır" ifadelerini kullandı.
"Köylerin ilçe ve şehirlerden farkı olmayacak"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, oturumda Büyükşehir Yasası'nı anlattı. Başkan Küçükler, "Sevabıyla günahıyla ilçelerdeki bütün temel hizmetler Büyükşehir'e geçiyor. Tabii bu arada ilçe belediyelerin hizmetleri de eksik kalmıyor. Yasayla birlikte bundan sonra ilçe belediyeleri kaldırım, asfalt, kültürel ve sosyal projelere daha fazla önem verecekler. Köylerimiz altyapı hizmetlerini bütünüyle Büyükşehir'den alacak, buralara ilçe belediyelerimiz de hizmet götürecek. Köylerin ilçe ve şehirden hiçbir farkı olmayacak. Yeni yasayla birlikte vatandaşlar bizlere, 'Benim köy meydanımı yapın, benim ışıklandırmamı yapın' diyecek. Vatandaş ve insan odaklı en kaliteli hizmete sunacağız." dedi.
"Besicinin yüzü gülecek"
Başkan Küçükler, Şenkaya ilçesinde hayvan varlığının artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Hayvancılığın istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Küçükler, şöyle devam etti:
"Erzurum'da il genelindeki hayvancılık adam akıllı kullanılamıyor. Güzel bir sistemimiz yok. Erzurum'da 600 bin büyükbaş hayvan olmasına rağmen bu rakamın 300 bin tanesi karkas ya da canlı olarak başka şehirlere götürülüyor. Buradaki besici bir hayvanla 2 yıl uğraşıyor, diyelim ki bin lira kazanıyor, Batı'ya giden bu hayvanı firma alıyor, 15 gün işliyor ve 2 bin lira kazanıyor. İnanılmaz bir katma değer kaybı var. Biz bu kaybı önlemek adına Büyükşehir Belediyesi ve Et Balık Kurumu olarak büyük bir et entegre tesisi yapıyoruz. Erzurum'da besicinin yüzü gülecek. Kaybedilen para besicinin kendi cebine girecek. Hayvancılık daha iyi bir noktaya gelecek. Şenkaya'da hayvan varlığı Başkan Özcan'dan aldığımız bilgiye göre çok yüksek. Burada kesimhane ve soğuk hava deposunun yapımı planlanıyor. İnşallah söz konusu projeyi birlikte gerçekleştiririz. Büyükşehir olarak her türlü desteği vereceğiz."
Yayla turizmi ve arıcılık
Küçükler, Şenkaya'nın yayla turizmi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini de anımsatarak, ilçedeki arıcılığın ciddi manada geliştiğini bildirdi.
Küçükler, "İlçenin avantajlı taraflarını iyi değerlendirmek lazım. Burada inanılmaz güzel bir coğrafya var, burada güzel bir yayla havası var. Burada yayla turizmi geliştirilebilir. Arıcılık burada çok önemli, tanıtım istenilen seviyede yapılmamış. Güzel bir tanıtım yapılabilir arıcılıkla ilgili? Şenkaya Arıcılık Enstitüsü burada kurulabilir. Burada tatil köyleri kurulabilir. Çok güzel imkân ve potansiyel var burada, bunlar kullanılmalı. Erzurum'da ilk defa arıcılıkla ilgili uluslararası bir sempozyumun oluşturulmasına karar verdik, bu Türkiye'de ilktir" şeklinde değerlendirmede bulundu. İlçede ülkede ender bulunan bir taşın bulunduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, rezervi çok olması halinde taş ocağı tesisinin yerleşim biriminde kurulması gerektiğini vurguladı. Küçükler programda, Şenkayalılara ulaşım için toplu taşıma aracı hediye edeceğini belirtti. Bu arada Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, ilçenin Kaynak Köyü'nde 70 metre yüksekliğinde bir şelalenin bulunduğu da açıkladı. Özcan, şelalenin yeni keşfedildiğini sözlerine ekledi.
Ramazan etkinliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Şenkaya ilçesinde düzenlenen Ramazan etkinliği ise yoğun ilgi gördü. Burada yöre sakinlerine seslenen Başkan Ahmet Küçükler, Şenkayalıların kültür ve sanat faaliyetlerinin en güzeline layık olduklarını söyledi.
İlçe merkezinde kurulan platforma saatler öncesi gelerek etkinlikte yerlerini alan Şenkayalılar, Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Gurubu'nu büyük bir keyifle izledi. Gece, oratoryo gösterisi, şair Ahmet Coşkun'un şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş'un konseriyle sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.