Politika Haber Girişi : 11 Temmuz 2013 16:12

Küçükler: Benim referansım hizmetlerimdir...

Küçükler: Benim referansım hizmetlerimdir...
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, basın toplantısı düzenleyerek bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve projelerini anlattı.
Eksi25haber/ Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, basın toplantısı düzenleyerek bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve projelerini anlattı. Önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olduğunun altını çizen Başkan Küçükler, "Bazı hocaefendilerin kendisine referans olduğu" yönündeki bir soru üzerine, "Ben her hocaefendiye büyük saygı duyarım. Ancak benim referansım bugüne kadar yaptığım hizmetler ve projelerim" diye cevap verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, düzenlediği basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi'nin 2014'ün Mart ayından itibaren görev sorumluluk alanının il sınırlarını kapsayacak olması nedeniyle ilçe belediyelerinin borçlarını da üstleneceklerini açıkladı.  Küçükler, ilçelerin altyapılarından kaynaklanan yaklaşık 100 milyon lira borcu devralacaklarını, yatırım borçları ile bu rakamın 400 milyon lirayı bulacağını ifade etti. En fazla borcun 40 milyon lira ile Oltu'ya ait olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, "Büyükşehir Belediyesi Yasası ile bize en az 300- 400 milyon lira borç geliyor. Yapılmış olan hizmetlerin borçları ortalama 100 milyon lira. Yapılmış hizmetlerin borcundan değil yapılmamış olanlar sıkıntılı. Bütün ilçelerimizin sıkıntısını gidereceğiz." dedi.Başkan Başkan Küçükler'in basın toplantısından satır başları:

RAMAZAN DAVULU REFERANDUMA GİDECEK

Ramazan davulcularının varlığının toplumu ikiye böldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, gelecek yıl konuyu halka götüreceklerine açıkladı. Başkan Küçükler, "Ramazan davulcularından rahatsız olan kesim var. Bir de bu geleneğin devamını isteyen diğer bir kesim var. Gelecek yıl Ramazan'dan bir ay önce bu konuyu il merkezinde referandumla halka götüreceğiz. Sandıktan çıkacak sonuca göre Ramazan davulcularının akıbeti de belli olacak. Bu yıl biz davulculara yasaklama getirmedik" diye konuştu.

OTOBÜS TERMİNALİ HİZMETE AÇILIYOR

Başkanı Küçükler, MNG Holding'in kent otel ve 25'er katlı 4 gökdelen yapacağı eski şehirlerarası otobüs terminali alanının bugünden itibaren tamamen boşaltılacağını söyledi. Küçükler, havalimanı yolu üzerindeki yeni otobüs terminalinin de cuma gününden itibaren hizmete gireceğine işaret ederek, "Türkiye'nin en güzel, huzurlu ve güvenilir otobüs terminallerinden birisini yarın itibariyle hizmete açıyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

"KENTİN ALTYAPI SORUNU KALMADI"

Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok başarılı projeye imza attıkları kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini, 10 yıl öne suları akmayan bir şehirden şimdi 24 saat suları akan bir şehir haline gelindiğini anlatan Başkan Küçükler, "Kentin altyapı sorunu kalmadı. Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı, Nakliyeciler Sitesi,  Hurdacılar Sitesi, Abdurrahman Gazi Kent Ormanı, Olimpiyat Parkı tamamlandı. Kentte birçok yeraltı ve çok katlı otopark yaptık. Havuzbaşı'nda otopark ve kent meydanı düzenlemesi çalışmaları başladı. Kapalı durak uygulamamız büyük ilgi gördü. Şimdi kendi atölyelerimizde ürettiğimiz bu durakları çoğaltıyoruz. Ayrıca, büfelerde olduğu gibi şehirde tek tip yeni taksi durakları yapacağız. Tebrizkapı Narmanlı Cami çevre düzenlemesi bitti. AVM önündeki alt geçit tamamlandı. Artık o kadar hızlı çalışıyoruz ki kimsenin haberi olmadan projelerimiz tamamlanıyor" dedi.

"SIRA SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELERE GELDİ"

Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında, Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu ve Şemsettin Çelik'e hazırlattığı, 'Erzurum Kalesi' ve 'Erzurum Tabyaları ve Kışlaları' isimli iki kitap yayımladı. Kitapların tanıtımını yapan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin alt yapı çalışmalarını tamamladıkları ve artık sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vermeye başladıklarına dikkat çekti. Ramazan etkinliklerini bu yıl ilçelere de yaydıklarını anlatan Küçükler, "Büyükşehir olarak Ramazan şenliklerini bütün ilçelere yaydık. Ramazan süresince her gün bir ilçemizde kültürel etkinlik düzenleyeceğiz" dedi. Ramazanın ruhuna uygun şekilde etkinlikler yapılacağını ve 19 program gerçekleştirileceğini anlattı.

"BİZİM REFARANSIMIZ ESERLERİMİZ OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olduğunun da altını çizdi. Başkan Küçükler, "Bazı hocaefendilerin kendisine referans olduğu" yönündeki bir soru üzerine ise  "Ben her hocaefendiye büyük saygı duyarım. Ancak benim referansım ve bizi üçüncü döneme taşıyacak olan hocaefendiler değil, bugüne kadar yaptığımız hizmetlerimiz, eserlerimiz ve projelerimizdir. Dediğim gibi hocaefendilere saygı duyarız ancak oyu vatandaşlarımızdan alacağız. 10 yıl önceki Erzurum ile bugünkü Erzurum'u kıyaslandığında neler yaptığımız ortaya çıkacaktır. Allah kısmet ederse üçüncü dönemimizde çok daha başarılı hizmetlere imza atacağız. Çok şükür, 10 yıldır hiç bir pisliğe bulaşmadık. Hat-trick yapmak bizimde hakkımız. Çünkü, yaptığımız hizmetler ortada" diye cevap verdi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.