Gündem Haber Girişi : 26 Temmuz 2013 02:29

Hedef 7 yılda 50 Final...

Hedef 7 yılda 50 Final...
Elazığ'da açtığı dershaneyle eğitim sektörüne giren Final, Türkiye'nin her köşesine okul açma hedefinde. Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, "2020'ye kadar Anadolu'da 50 okul yapacağız" dedi...
Eğitim sektöründe dershane ve sınava hazırlık dergileriyle büyüyen Final Eğitim Kurumları, okul yatırımlarına hız verdi. 1980'de Elazığ'da açtığı dershanenin ardından İstanbul'da adını duyuran kurum, yatırım rotasını yeniden geldiği topraklara, Anadolu'ya çevirdi. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel'in gönlünde, "Her yerleşim yerine bir kolej açmak" var. Sekiz yıl önce okul yatırımlarına başlayan kurum, bu hayelle 2020'ye kadar 50 şube açmayı hedefliyor. İbrahim Taşel "Amacımız ülkemizin her köşesine kaliteli okullar kazandırmak. Okul kurmanın çok ciddi bir iş olduğunu ve büyük sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyiz. Mantar biter gibi okul açmanın kaliteyi düşüreceğini biliyoruz. Yavaş, kararlı ve emin adımlarla yürümek istiyoruz" dedi. 

15'İNCİ ŞUBE DENİZLİ'YE 

33 yıldan bu yana milyonlarca gencin eğitimine destek verdiklerini anlatan Taşel, son yatırımları olan Denizli şubesiyle hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını vurguladı. Denizli'de yapılmakta olan Sümerpark'ın içinde yer alacak okul, 74 derslikten oluşacak. Bin öğrenci kapasiteli binada modern spor ve sanat alanları, konferans ve toplantı salonları bulunacak. 

YURTDIŞINDA BÜYÜYECEK 
ibrahim Taşel, yeni yatırım planları hakkında şunları söyledi: "Bu coğrafyada yaşayan herkesin kaliteli eğitim almasını istiyoruz. Ayrıca yurtdışında da okul açacağız. Bunların yanı sıra elbette biz de bir üniversitemiz olsun istiyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız var."

LİSE DİPLOMASI ABD'DEN 
Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen de Türkiye'nin en yüksek standartlara sahip okullarından birini kurduklarını belirtti. Özen, "International Amerikan School Sistem'le eğitim veriyoruz. Mezunlarımız, normal diplomalarının yanı sıra Amerikan lise diploması da almış olacaklar" dedi.
Kaynak: Yaşar ÖZAY /SABAH
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.