Politika Haber Girişi : 20 Kasım 2013 23:11

Flaş... Başbakan'dan Küçükler'i üzecek açıklama

Flaş... Başbakan'dan Küçükler'i üzecek açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı illerde AK Parti'nin oylarının yüksek ancak aynı illerde mevcut belediye başkanlarının oylarının düşük çıktığını ve bu illerde sevilen isimleri aday göstereceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bu açıklaması, anketlerde hep düşük oy alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in yeniden aday gösterilme ihtimalini de büyük ölçüde ortadan kaldırmış oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal A ve ATV'nin ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Şu ana kadar 22 büyükşehirde belediye başkan adayını belirlediklerini açıklayan Başbakan Erdoğan, hafta sonu yapılacak Trabzon ziyaretinin ardından aday belirleme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
AK Parti'nin oylarının çok yüksek olduğu bazı illerde belediye başkanlarının oylarının düşük çıktığını dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Biz bu illerde partimizle belediye başkanlarımızın oylarını aynı seviyede tutmanın amacı içindeyiz. O yüzden buralarda halkın sevdiği, benimsediği, isimlere görev vereceğiz" dedi.

KÜÇÜKLER BU AÇIKLAMAYA ÇOK ÜZÜLECEK

Son yapılan anketlerde 2009 seçimlerinde 56.8 oy oranıyla başkan seçilen Küçükler'in 5 yıllık sürede partisine yüzde 11.1 oranında oy kaybettirdiği, Küçükler'in aday gösterilmesi halinde kaybın yüzde 39-40'a kadar ulaştığı ortaya çıkmıştı. Başbakan'ın bu açıklamasıyla birlikte aday gösterilmeyecek belediye başkanları arasında Küçükler'in de olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.