Kültür Sanat Haber Girişi : 29 Ekim 2013 11:29

Erzurum'da ERDEBİL günleri...

Erzurum'da ERDEBİL günleri...
Güneş Vakfı ve İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Erdebil Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği El Sanatları ve Turizm Fuarı açıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da Güneş Vakfı ve İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Erdebil Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği El Sanatları ve Turizm Fuarı açıldı. 
Erzurum'da Güneş Vakfı öncülüğünde Erzurum Valiliği ve Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de katkılarıyla İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Erdebil ilinin birinci El Sanatları ve Turizm Fuarı açıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Erdebil Kültür ve Turizm El Sanatları Müdürü, Erdebil Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.
El Sanatları ve Turizm Fuarı açılış töreni saygı duruşu ile Türkiye ve İran'ın milli marşları okunarak başladı ve ardından slayt gösterisiyle Erdebil kenti katılımcılara tanıtıldı. Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, komşu ülke İran'dan gelen misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Altıparmak, "Dostlarımızı dostça karşılıyoruz çünkü bu sıradan bir dostluk değil. Gördünüz evlerini sundular. Bizden, canımızdan, kanımızdan, kültürümüzden bir parça, hiç bizden farklı şey değil. Burada bulunanlardan çoğu Avrupa'yı görmüştür. Ama Erdebil'i ve Tebriz'i görenlerin az olmasına üzülüyoruz" dedi. İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan da Türkiye ve İran'ın ortak bir kültüre sahip olduğunu, bu tür buluşmalarda hiçbir zaman yabancılık çekilmediğini belirtirken fuarda yaklaşık 13 İran ilinin el sanatlarından birer örnek olduğunu ve bugün burada sergilendiğinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Vali Altıparmak ve beraberindekiler El Sanatları ve Turizm Fuarı'nın açılış kurdelesini kesip, stantları dolaştı. Fuar açılışından sonra Erdebil Reyhan musiki gurubu konser verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.