Gündem Haber Girişi : 29 Ekim 2013 11:20

Milletvekili Aksak: Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz...

Milletvekili Aksak: Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz...
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Aksak, "Cumhuriyetin 90. yılında 150 yıllık hayalin gerçekleşmesinin gururunu yaşıyoruz" dedi. 
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Cumhuriyetin kurulduğu döneme dikkat çektiği mesajında, "Türkiye uzun yıllar süren savaşlardan çıktığı bir dönemde birlik ve beraberlik içinde önce Türkiye Büyük Millet Meclisini ardından da Cumhuriyeti kurmuştur. Bugün Cumhuriyetimizin 90. yılını yine birlik ve beraberlik içinde milletçe kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye 90 yılda büyük badereler atlatmış ve bugün dünya siyasetinin önemli bir aktörü haline gelmiştir. Özellikle son on bir yılda Türkiye'nin gerçekleştirdiği atılım, yaşadığı değişim ve gelişmeler tüm dünya tarafından takdirle izlenir hale gelmiştir. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye Cumhuriyeti, Ecdadın hayallerini de gerçekleştirmektedir. Cumhuriyetin 90'ncı kuruluş yıl dönümü ile aynı günde açılışı yapılan Marmarayla 150 yıllık bir hayali gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti, tarihinden aldığı misyonu günümüze taşımanın haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
Cumhuriyetin halkın iradesinin tecellisi olduğuna vurgu yapan milletvekili Aksak, "Türkiye her konuda olduğu gibi özgürlükler konusunda da üzerine düşeni yapmaktadır. Yıllarca eğitim alma ve kamuda çalışma hakları gasp edilen başörtülüler artık özgürlüklerine kavuşmuştur. Cumhuriyet halk iradesinin TBMM'de temsil edilmesidir. Dolayısıyla isteyen kadın milletvekillerimizin de başörtüsü ile yasama faaliyetlerine katılmaları en doğal haklarıdır" ifadelerine yer verdi.
Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de atıfta bulunan Muhyettin Aksak, "Bugün Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyoruz. Türkiye sadece geçmişiyle övünen bir ülke olamaz. Sayın Başbakanımız milletimizin önüne 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini belirlemiştir. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye bugünkünden çok daha güçlü hedefleri gerçekleştirmek için emin adımlarla geleceğe yürümektedir" diye konuştu.
Aksak mesajını şöyle tamamladı; "Bağımsızlığımız için canlarını feda ederek bu cennet vatanı ve Cumhuriyeti bizlere miras bırakan tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olması dileğiyle Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.