Gündem Haber Girişi : 05 Haziran 2014 12:31

ÇIĞLIK'A EN İYİ SİYASETÇİ ÖDÜLÜ

ÇIĞLIK'A EN İYİ SİYASETÇİ ÖDÜLÜ
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı Fazilet Dağcı Çığlık'a "Türkiye'yi Yurtdışında En İyi Temsil Eden Kadın Siyasetçi Ödülü" verildi.
Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Dayanışma Derneği(KAYÇAD) tarafından düzenlenen "İş'te Kadın Ödülleri" sahiplerini buldu. "Yılın Engel Tanımayan Başarı Ödülü"ne layık görülen doğuştan bedensel engelli Fatma Eyi'ye ödülünü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak verdi. AK Parti Erzurum Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı Fazilet Dağcı Çığlık'a "Türkiye'yi Yurtdışında En İyi Temsil Eden Kadın Siyasetçi Ödülü" verildi.
Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen ödül törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınmanın kadınsız düşünülemeyeceğini söyledi. Genç kızların eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Yılmaz, üniversite mezunu kadınlarda iş gücüne katılma oranının yüzde 70'in üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Eğitim seviyesi yükseldikçe sosyal ve ekonomik hayata katılım kolaylaşıyor" dedi. KAYÇAD ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da, özel sektörde kadın yönetici oranının yüzde 22, kamuda yüzde 12 civarında olduğunu belirtirken, dernek olarak kadınların istihdama katılımının ve kadın yönetici oranının artırılması için çaba göstermeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Yılın engel tanımayan başarı ödülü
Törende AK Parti Erzurum Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı Fazilet Dağcı Çığlık'a "Türkiye'yi Yurtdışında En İyi Temsil Eden Kadın Siyasetçi Ödülü", AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'e de "Yılın Kadın Politikacısı Ödülü" verildi. "Yılın Fark Yaratan İş Kadını" seçilen Aysu Yavuz, "Yılın Kadın Akademisyeni" seçilen Serap Aykut Aka ve "Yılın Mikrogirişimci İş Kadını" seçilen Aynur Demirtekin ödüllerini Bakan Cevdet Yılmaz'ın elinden aldı. "Yılın Engel Tanımayan Başarı Ödülü"nü kazanan doğuştan bedensel engelli Fatma Eyi'ye ise ödülünü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül birlikte verdi. Azminden dolayı Fatma'yı tebrik eden Başkan Ak, "Fatma bu ödülü annesi ile birlikte aldı. Annesini de tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. 
"Yılın Annesi" seçilen iki şehit annesine de ödüllerini KAYÇAD Başkanı İlhan verdi. Törende ayrıca Fatma Eyi'nin bitmek tükenmek bilmeyen azmiyle yaşamında önüne çıkan bütün engelleri nasıl aştığını anlattığı "Yüreğimle Koşuyorum" adlı kitabı da katılımcılara hediye edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.