Gündem Haber Girişi : 11 Mart 2015 23:36

Çakır: Cumhuriyet'e giden yol 12 Mart 1918'de Erzurum'dan geçmiştir...

Çakır: Cumhuriyet'e giden yol 12 Mart 1918'de Erzurum'dan geçmiştir...
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Hülya Çakır, 12 Mart Erzurum'un işgalden kurtuluşu ve İstiklal Marşımı'nın kabulü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu söyleyen AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Hülya Çakır, "Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Günümüz birlik ve beraberlik günüdür.  Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Geleceğin Türkiye'si için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yeni dünya ya hazırlamalıyız. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarında birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresini burada gerçekleştirmiş, Kurtuluş'a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918'de kurtarılan Erzurum'dan geçmiştir"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.