Kültür Sanat Haber Girişi : 22 Ekim 2013 15:34

Bu resimleri ayaklarıyla çizdi...

Bu resimleri ayaklarıyla çizdi...
Ellerini kullanamayan 23 yaşındaki Yusuf Arslan, ayağıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ve ailesinin tablo içerisinde portrelerini çizdi.
 EKSİ25HABER / ERZURUM - Anne ve babasının kan uyuşmazlığı nedeniyle engelli olan, ellerini kullanamayan 23 yaşındaki Yusuf Arslan, "Hayal Dünyam" adını verdiği odasında, ayağıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve merhum annesi Tenzile Erdoğan'ın aynı tablo içerisinde portrelerini çizdi. Yusuf, çizdiği resmi Başbakan Erdoğan'a takdim etti. 
Bin 500'ün üzerinde tablo yapan ve çok sayıda kişisel sergi açan Yusuf Arslan, geçen yıl sabah namazı sıralarında gördüğü rüyadan etkilenerek Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve merhum annesi Tenzile Erdoğan'ın aynı tablo içerisinde portrelerini çizdi. Ayağıyla çizdiği resimlerle görenleri kendine hayran bırakan Arslan, 9 yaşında ilk olarak masa ve üzerinde bir vazo çizdiğini ve bunu ellerini kullanamadığı için sol ayağıyla yaptığını belirtti. Arslan, "Daha sonra açan bir lale yaptım. Ailem bende bulunan bu yeteneği gördü ve bana destek oldu" dedi.

Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdiğini dile getiren Arslan, "Karamsarlığa kapılmadım. Kendimi bu uğraşa verdim. Şimdiye kadar bin 500'ün üzerinde resim yaptım ve yaptığım çalışmalardan dolayı 5 tane ödül aldım" diye konuştu. Arslan, ressamların hayatını anlatan kitaplar okuduğunu, kendisine Salvador Dali'yi örnek aldığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine karşı özel bir sevgim var. Tüm bu çalışmaları yaparken Başbakanımız, eşi ve merhum annesinin bulunduğu bir portre yapmak geldi aklıma. Bu tabloyu önce yapamam diye düşündüm. Bir gün sabah namazının okunmasının ardından rüyamda Başbakanımızı gördüm. Bana, 'Sen çalışmana devam et. Bunu başaracaksın ve ben seni bu bataklıktan çıkaracağım' dedi. Daha sonra da Tenzile hanımı gördüm. O da aynı şeyleri söyledi. Bana destek verdiler. Tenzile Hanım bana tebessümle baktı. Uyandıktan sonra tabloya devam ettim."
Yaptığı bu tabloyu bir süre önce Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etme şansı yakalayan Yusuf Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığım bu eseri Başbakanımıza vermeyi çok istiyordum ve başardım. Onu ve ailesini çok seviyorum. Hani Tenzile Hanım vefat ettiği zaman Başbakan İsra Suresi'ni okumuştu ya işte ben o zaman ilk defa Kur'an-ı Kerim'deki bir surenin anlamını ezberledim. Yaptığım tablodakiler hep gülüyor. O bu ülkenin babası biz de onun çocuklarıyız."
1990 yılında Erzurum'da doğan Yusuf Arslan'ın anne ve babasındaki kan uyuşmazlığı nedeniyle iki günlükken sarılık hastalığına yakalandığı, erken teşhis ve tedavi yapılamadığı için beyin hücreleri hasar görerek işlevini yapamaz hale geldiği belirtildi. Beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan ve engelli büyüyen Yusuf Arslan'ın azmi sayesinde 9 yaşında iken ayakları ile yere basabildiği ifade edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.