Gündem Haber Girişi : 22 Ekim 2013 15:15

Yardım için gelen uçak yardıma muhtaç oldu...

Yardım için gelen uçak yardıma muhtaç oldu...
Kokpitindeki arıza nedeniyle Erzurum'da bırakılan uçağı 2 yıldır ne arayan var ne de soran?
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Van depremi sonrasında depremzedelere yardım getiren ancak manevra yaptığı sırada Kırgızistan'a ait  kargo uçağıyla çarpışan Gürcistan kargo uçağı arızalandı. Kokpitindeki arıza nedeniyle Erzurum'da bırakılan uçağı 2 yıldır ne arayan var ne de soran?
Van depreminin ardından 31 Ekim 2011'de depremzedelere yardım kolileri getirmek için Erzurum Havalimanı'na inen Kırgızistan uçağı manevra yaptığı sırada park halindeki Gürcistan Kargo uçağının kokpit bölümüne çarptı. Çapmanın etkisiyle kokpit bölümünde arıza meydana gelen Gürcistan uçağı Erzurum Havalimanı'nda bırakıldı. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen kargo uçağını almayan Gürcistanlılar uçağı adeta kaderine terk etti.
Yaklaşık 2 yıldır Erzurum Havalimanı'nda bekleyen ve Gürcü yetkililerin sahip çıkmadığı uçak tamir edilip, ülkesine dönüş yapacağı  günü bekliyor.
Uluslararası amaçlı olduğu için Gürcistan kargo uçağından, Devlet Hava Meydan İşletmeleri, konma, konaklama ve aydınlatma ücreti alamıyor. Normal şartlarda hasarlı uçağın apronda bulunduğu her gün için Devlet Hava Meydan İşletmeleri'ne 200 dolar ücret ödemesi gerekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.