Gündem Haber Girişi : 30 Nisan 2014 12:29

BMC ihalesinde çılgın rakam...

BMC ihalesinde çılgın rakam...
TMSF, BMC'yi satış ihalesi düzenledi. BMC'ye ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından 725 milyon Türk Lirası teklif verildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'den yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesini, yüksek katılım sağlanması amacıyla 10 Nisan'dan 30 Nisan tarihine (bugüne) ertelenmişti.
ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından 540 milyon Türk Lirası teklif verildi.
985 milyon Türk Lirası ihaleye katılım bedeliydi. ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi'ne katılım fiyatını artırması söylendi. Firma teklifini 550 milyon Türk Lirası'na çıkardı. İhale komisyonu başkanı da teklifin yükseltilmesini istedi.
ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi patronu Ethem Sancak, tekliflerini 650 milyon liraya çıkardıklarını açıkladı.
Sancak, bu arada 700 milyon lira gibi bir rakam söyleyince, ihale komisyonu başkanı "Ben 700 milyon rakamını aldım" dedi. Böylece teklif 700 milyon liraya çıktı.
Ancak ihale komisyonu başkanı, "700 milyon lira yetmez. Bir atak daha rica etmenizi istiyorum. Canlı yayındayız 700 milyon lira rakamını aldım. Bedel 985 milyon lira biliyorsunuz. Sizin ülke sevginiz ve BMC'ye gösterdiğiniz bu ilgi paraya da dönüşecektir. Önce memleket, önce BMC" dedi.
İhalede "Önce BMC, bence BMC" reklamı da anımsandı.
Ethem Sancak ile ihale komisyonu başkanı arasında sıkı bir pazarlık başladı.
İhale komisyonu başkanı Sancak'a, "285 milyon lira açığınız var" dedi. Sancak, mola istedi.
Mola sonrası Ethem Sancak, "Çam sakızı çoban armağanı şeklinde teklifimizi süslüyoruz, 710 milyon lira teklifini veriyoruz" dedi.
İhale komisyonu başkanı, "10 milyonla olmaz. 985 milyon muammen bedelle başladığımı ihalede, 710 milyon lira verildi. Biraz daha çıkaralım bu fiyatı. 710 milyon liraya ulaştığınız teklifinizde yeni rakamlar istiyorum" dedi.
Ethem Sancak, "725 milyon lirada kalalım" yanıtını verdi. İhale komisyonu başkanı, "750 yapamaz mıyız?" dedi. Sancak da, "750 yaparsak Cuma günü pazarlığa limitimiz kalmaz" yanıtıyla karşılık verdi.
BMC ihalesinde açılan kapalı zarfla yapılan teklif 540 milyon liraydı. Rakam 725 lira olarak kaldı.
İhalede verilen 725 milyon liralık teklif tekrar görüşülecek.
İhale çıkışı değerlendirme yapan Ethem Sancak: "Hayırlısıyla bu ihaleyi alacağız. Biz 6 aydır bu işle yatıp kalkıyoruz
Büyük ideallerle yola çıktık. Kazanırsak 500 milyon dolar yatırım yapacağız. 
Niye kendi savaş gemimizi yapmayalım, niye kendi roketimizi yapmayalım? Bizin ne eksiğimiz var Kuzey Kore'den Çin'den" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.