Gündem Haber Girişi : 31 Aralık 2015 16:33

Yakutiye Gençlik Meclisi'nden tarihe yolculuk...

Yakutiye Gençlik Meclisi'nden tarihe yolculuk...
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürlüğü, kursiyerleriyle yaptığı etkinliklere devam ediyor. Kursiyerler, bu kez kar-kış demeden tarihe yolculuk yaptı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yakutiye ve Palandöken Gençlik Merkezleri'nde faaliyetler hız kesmiyor. Yakutiye Gençlik Merkezi bu kez kar-kış demeden kursiyerlerine tarihe yolculuk adı altında bir etkinlik düzenledi. Gençler Abdurrahmangazi Türbesi ve tabyaları ziyaret ederek, manevi bir havayı teneffüs etti. Abdurramangazi türbesinde dua okuyan gençler, tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan Aziziye ve Mecidiye tabyaları oldu. Ghsim Dağcılık antrenörü Çetin Bayram'ın anlatımıyla Aziziye ve Mecidiye tabyalarındaki tarihlerini öğrenen gençler duygulu anlar yaşadılar.
NENEHATUN KABRİ BAŞINDA ANILDI
NeneHatun'un ve şehitlerimizin huzurunda Fatihalar okuyup dualar eden gençler Erzurum'un ülkemiz tarihinde önemli bir durak olduğunu bu gezi sonucunda yerinde görerek kavradıklarını söyleyerek Yakutiye Gençlik Merkezi müdürü Zülküf Yılmaz'a ve gençlik liderlerine etkinlikten dolayı teşekkür ettiler. Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, "Her hafta yaptığımız etkinliklerde sportif faaliyetler ,tarihi ,kültürel ve turistik mekanların gezilmesi ile manevi değerlerimizin tanıtımını yaparak adeta gençlerin gelişimlerine her anlamda katkıda bulunuyoruz" dedi.
Yılmaz, bu tür etkinliklerin harmanlamasının iyi yapılmasını vurgulayarak, "Gençlerimiz salon programlarından seminer ve konferanslardan bıkmış haldeler.Onlara sosyal kültürel ve sportif etkinliklerin arasında serpiştirdiğimiz yerinde ve görerek anlatımlı bilgilendirmenin çok daha faydalı. Bize destek olan İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil ve İdari İşler Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.