Gündem Haber Girişi : 26 Ocak 2016 15:33

Yaban hayvanları için doğaya ekmek bıraktılar...

Yaban hayvanları için doğaya ekmek bıraktılar...
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi, 'Onlar Bize Emanet' sloganıyla yaban hayata el uzatarak, doğaya yem ve ekmek bıraktı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da yaban hayata el uzatan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi, 'Onlar Bize Emanet' sloganıyla yaban hayata el uzatarak, doğaya yem ve ekmek bıraktı. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi yaban hayatı unutmadı. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da 'Onlar Bize Emanet' sloganıyla yola çıkan Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, ile gençlik liderleri çetin doğa şartlarına aldırış etmeden büyük bir duyarlılık örneği gösterdi. Yoğun kara rağmen fedakarlık yapan Palandöken Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler doğaya yem ve ekmek bırakarak, yaban hayatın beslenmesine katkıda bulundu. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Göztok, "Onlar Bize Emanet" sloganıyla başlatmış oldukları iyilik ağacı faaliyeti kapsamında, yaban hayata destek için doğaya yem ve ekmek bıraktıklarını söyledi.
ONLAR BİZE EMANET
Palandöken Gençlik Merkezi Liderleri, Gençlik Çalışanları ve Genç Gönüllüler, kış şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarının doğal çevrelerinde sağlıklı yaşaması ve toplumda farkındalık oluşturmak maksadıyla başlatılan "Onlar Bize Emanet" sloganı kapsamında yemleme çalışması yaparak büyük bir duyarlılık örneği göstererek, alkış aldı. Yemleme ve ekmek bırakma çalışmasına, Erzurum Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, Palandöken Gençlik Merkezi Liderleri ve Çalışanları, Genç Hareket Derneği ve çok sayıda Genç Gönüllü katıldı. Bu gönüllülük hareketiyle yaban hayvanları için Abdurrahmangazi Türbesi'nin bulunduğu Eğerli Dağının yamaçlarına buğday, ekmek ve ot bırakıldı.
Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, sokak ve yaban hayvanları için doğaya bırakmış olduğu yemleme çalışmasıyla ilgili olarak sahipsiz hiç bir canlının kalmayacağına vurgu yaparak, "Erzurum'da Soğuk kış günleri yaşıyoruz. Bu yüzden yaban hayatındaki canlıları düşünmek zorundayız. Bundan dolayı yaban hayvanlarını beslemek için ve onları kış şartlarında açlıktan muzdarip olmamaları için buğday ve diğer yiyeceklerden doğaya bırakıyoruz. Fırsat buldukça onları bu şekilde beslemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.