Gündem Haber Girişi : 19 Ağustos 2021 14:57

Veli Hoca'dan aşı uyarısı...

Veli Hoca'dan aşı uyarısı...
Erzurum'un kanaat önderlerinden Veli Velioğlu Hoca sosyal medyadan aşı ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Covid-19 vaka sayılarının yeniden artış gösterdiği Erzurum'da aşı konusunda bir uyarı da Erzurum'un kanaat önderlerinden Veli Velioğlu Hoca'dan geldi. ''Aşı olmak hususunda bazı hemşerilerimizde  tereddüt oluştuğuna şahit oluyorum üzülüyorum'' diyen Veli Hoca, ''İnsanların sağlıklarını korumada tıbbın göstermiş olduğu bilgiler doğrultusunda tavsiyelere uymaları gerekmektedir'' uyasında bulundu.

 

Veli Hoca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

''Aşı hususunda kesin bilgi ve kararı, yani tabiri caizse "Tıbbi Fetvayı" alanında yetkin sağlık mensupları verir. Bu konuyla ilgili Peygamber efendimizin”(İlimlerim en efdalı tıp ilmidir, peşine din ilmidir.)" Hadisini hatırlatmak isterim.
Tıp ilmini din ilmine öncelik vermesinin sebebi sağlık olmadan ibadetin olamamasından kaynaklanır. Ancak işin dini yönü de var. Şöyle ki,Cenab ı Bâr-i Hüdâ ayette  ( Kendi ellerinizle nefsinizi tehlikeye atmayın)" buyuruyor. İşte bu ayetten hareketle insanların aşı olmaması başta kendi beden sağlık hakkının ihlalini getirir. Bunun da ötesinde başkalarının beden sağlığı hakkını ihlal eder. Konuyla ilgili sevgili Peygamberimiz, "Önce develerinizi bağlayın, sonra tevekkül edin" buyuruyor. İşte bu ayet ve hadisten hareketle insanların sağlıklarını korumada tıbbın göstermiş olduğu bilgiler doğrultusunda tavsiyelere uymaları gerekmektedir.
 Bugün gelinen noktada bu salgının önlenmesinde aşıdan hariç bir silahımızın olmadığı açıktır. Arkamızda katil bizi kovalarken binip kaçacağımız arabanın kalitesini tartışamayız.. Ayrıca fevkalade durumlarda acil önlemler alınır.. Bu önlemler işin ehil meslek sahipleri tarafından organize edilir. Ülkemiz bünyesinde bu işin sorumlu mercii Sağlık Bakanlığı ve tabii ki Bilim Kuruludur..
Ben bütün aşılarımı oldum 4. Aşı gelirse onu da olacağım..
Her faaliyetin muhakkak bir karşıtı olacaktır, ancak aşı hususunda umumi tıbbi  ilmi temayül, bizi aşı olmaya kani kılmaktadır..
Ben şahsen geçmişten gelen diğergamlık ve kurumsal uygulamalara uyum geleneğinin devamı iktizasınca hemşerilerimin aşı hususunda  kendi sağlıklarını  ve içtimaı sorumluluklarını gözeterek aşılarını zamanında olacaklarından eminim.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.