Gündem Haber Girişi : 04 Temmuz 2013 01:29

Vali talimat verdi: Hem yıkılacak hem onarılacak

Vali talimat verdi: Hem yıkılacak hem onarılacak
''Ya yıkın ya onarın'' haberi gündem oluşturdu. Vali Altıparmak, görüntü kirliliğine neden olan çirkinliğe el koydu ve ''Halı saha yıkılacak, ön taraftaki bina ise onarılacak'' dedi.
Vali Altıparmak, göreve başladığı ilk gün mevcut yerin kendi dikkatini de çektiğini belirterek, "Önemli bir konuya temas etmişsiniz. Orası benimde dikkatimi çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait bir yer. Hemen talimat verdim. Caddeye bakan halı saha onarılacak, arka tarafta kalan diğer halı saha ise yıkılacak" dedi.  

"DAHA ÖNCE YIKILIP VE ONARILMALIYDI"

Çat yolu üzerinde atıl halde bulunan halı sahaların daha önce kaldırılması gerektiğini de vurgulayan Vali Altıparmak, "Çirkin görüntüsüyle dikkat çeken bir yerdi. Daha fazla o şekilde durmasına gönlümüz razı olmazdı"diye konuştu.

ENCÜMEN YIKIM VE ONARIM KARARI ALDI

İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ise il encümeninin dün sabah bir araya gelerek önde bulunan binaya onarım arkadaki sahaya ise yıkım kararı aldığını belirterek, Bu ayın 17'sinde yıkım ihalesini 18'inde ise onarım ihalesini yapacağız. Bu işlemler bittikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü orada önemli bir projeye imza atacak"dedi.

O ALANA SEVGİ EVLERİ YAPILACAK

Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdürü Abdullah Yurt ise yıkılacak olan alana dubleks binalar şeklinde sevgi evleri yapacağız. Burada 0-18 yaş arası çocuklarımız kalacak. Ayrıca öndeki binayı da içine alacak şeklinde bir spor ve sosyal alan kompleksi yapıyoruz. İnşallah bu projemiz 2014 yılında bitirilerek bize teslim edilecek"diye konuştu.

Levent AKPINAR'ın haberi...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.