Gündem Haber Girişi : 05 Ekim 2013 01:06

Vali Altıparmak OSB'deki arsa sorunun masaya yatırdı...

Vali Altıparmak OSB'deki arsa sorunun masaya yatırdı...
OSB'deki arsa sorunu masaya yatırıldı? Vali Altıparmak, "Herkes eline taşın altına koymalıdır" dedi.
Hafta içerisinde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Zafer Ergüney'in, "10 firma Erzurum'a yatırım yapmak istiyor, ancak yatırımcıya verecek OSB'de arsamız yok" şeklinde açıklama yapması ve bu açıklamanın da medyada geniş yer bulması üzerine, şehrin gündemi biranda değişti.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kriz boyutuna ulaşan arsa sorununu masaya yatırdı. Erzurum'un iktisadi ve sosyal açıdan kalkınmaya çok müsait bir şehir olduğunun altını çizen Vali Altıparmak, "Organize sanayi bölgemizde vaktiyle yapılan yanlış bir uygulamadan ötürü, bugün yeni yatırımlara tahsis edeceğimiz arsamız yok ne yazık ki. Oysa aynı OSB'de onlarca dönümlük atıl yer var. Beri yanda da yeni yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimiz var" şeklinde konuştu.
Valilik binasında gerçekleşen toplantıya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden Mühendis Mehmet Ozan Mutluay, Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener, Pusula Gazetesi Koordinatörü Sevda Güneş İncesi ve Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu  katıldı.
Vali Altıparmak, bu toplantıda Erzurum'un kalkınmasını Erzurum'da yaşayan ve bu şehrin sakini değil, sahibi olan herkesle el birliği ile gerçekleştireceklerini vurgulayarak, basının sorunların çözümü noktasında daha duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Palandöken ve Pusula'nın arsa sorununa dönük yaptığı yayınların yönetimi harekete geçirdiğini belirten Vali Ahmet Altıparmak, OSB'de atıl durumdaki parsellerin sahiplerinden de şehir adına fedakarlık beklediklerini kaydetti. Erzurum'un büyük-küçük hiçbir yatırımcıyı kaçırma lüksünde olmadığını bildiren Vali Altıparmak, "2. Organize Sanayi Bölgesi en iyi ihtimalle 1.5 yıldan önce faaliyete geçemeyeceğine göre, yatırım talebinde bulunan işadamlarımızın bu isteklerini mevcut OSB içerisinde çözmemiz gerekir. Kısa vadede genişleme yapamayacağımızı görmüş bulunuyoruz. Bu nedenle atıl durumdaki parseller üzerinde ancak tasarrufta bulunabiliriz. Bunun içinde parsel sahibi hemşerilerimizin bizlere yardımcı olması gerekmektedir. Yatırımcı uzun süre beklemez. Önümüze gelen bu büyük fırsatı kaçırırsak şehrimize çok yazık etmiş oluruz. Herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.