Gündem Haber Girişi : 22 Kasım 2013 16:17

Vali Altıparmak Erzurum gündemini değerlendirdi...

Vali Altıparmak Erzurum gündemini değerlendirdi...
Vali Ahmet Altıparmak , Radyo Ritim'de Erzurum Ajans'a konuk oldu. Erzurum'un gündemini ve önceliklerini değerlendirdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM- Erzurum Valisi  Ahmet Altıparmak Ritim FM'de Orhan Bozkurt'un konuğu oldu. Her sabah Erzurum'un gündeminin değerlendirildiği "Erzurum Ajans" programında Yayın Yönetmeniz Orhan Bozkurt'un sorularını yanıtlayan Vali Altıparmak şehrin gündemini değerlendirerek Erzurum'a dinlenmeye değil, çalışmaya geldiğini söyledi.  

"BİZ HALKIN İÇİNDEN GELİYORUZ"

Göreve geldiği günden bu tarafa ilçeleri gezdiğini dile getiren Vali Altıparmak; "Biz halkın içinden geliyoruz. Ben Erzurum'a dinlenmeye değil çalışmaya geldim. Göreve başladıktan sonra bir ilçemiz hariç tüm ilçelerimizi gezdim. Halkımızla sohbet ettim, dertlerini öncelikli sorunlarını tespit ettim. Her ilçeye bürokratlarımızla birlikte gidiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile olsun, muhtarlarımızla olsun görüşüyoruz. Konuları, tıkanan sorunları yerinde inceleyerek çözüyoruz. İlçelerimizde özellikle köylerimizde başlıca sorun, elektrik ve telefon sıkıntısı oluyor. Bu sorunun önüne geçmek için artık bölgede fiber kablolar döşenmeye başlandı. Böylelikle kısa dönemde bu sorun da çözüme kavuşmuş olacak" dedi.

"KÜLTÜR SANAT'TA ÖNE ÇIKMALIYIZ"

Erzurum'un kültür sanat'ta çok daha ön plana çıkması gereken bir il olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Müziği ile edebiyatı ile mimarisi ile zenginlerleştirerek şehri yaşanabilir hale getirmeliyiz. Hedef bu olmalıdır. Bakın, bizim insanımız iki türküyü bir arada söyleyebilir, ama üç türküyü bir arada söylemez. Muğla'da görev yaparken bir proje başlattık. Okullarda 5 ayrı şarkıyı, türküyü çocuklara öğretmiştik. Sonra 23 Nisan'da 7 bin kişi dev bir koro halinde bu şarkıları türküleri söyledi. Erzurum'da da böyle bir çalışmamız olacak. Bunlar ortak yaşama kültürü, birlik ve beraberlik için çok önem arz eden konulardır.

"TABYALAR GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI GEREKEN BİR DEĞER"

"Tabyaları ilk gezdiğimde, bu değerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine tanık oldum. Aziziye Tabyalarının biraz daha yaşanılabilir hale gelmesi lazım. Çanakkale tarihi nasıl ise, Erzurum'daki Aziziye tabyaları da bizim için aynı. Öncelikle bunu Erzurum'a, dışarıya, tanıdık, eşe, dosta bilgilendirmek lazım. Ve daha sonra tabiî ki, Türkiye'nin bilmesi lazım. 9 Kasım'da gerçekleştirdiğimiz etkinlikle birlikte Erzurum dışından da tabyaları merak edenler, hatta turistlerin bile ilgisini çekmeye başladı. Bu tür etkinliklerle Aziziye Tabyalarına da turist çekeceğiz. Ancak sadece tanıtım yetmiyor. Bu tarihi alanları ziyarete gelenler için dinlenme, temel ihtiyaçların giderileceği alanlar oluşturacağız."

"KIŞ TURİZMİNİ ÇOK İYİ ANALİZ ETMEMİZ GEREKİYOR"

"Erzurum bir kış sporları ve turizm merkezi. Bundan sonra Erzurum'a uluslararası büyük organizasyonlar alırsak 2011 için yapılan tesislerin işlevi de ortaya çıkar. Kış turizmini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Palandöken gibi, Konaklı gibi tesislerimiz var. Tam anlamıyla randımanlı kullanamıyoruz. Bu tesisler şu anda Özelleştirme kapsamında. Özleştirme İdaresi tarafından bir daire başkanı görevlendirildi. Palandöken'de, Konaklı'da ne sorun varsa tespit ettik ve bu sorunları sezon açılmadan, kar yağmadan gidereceğiz."

"ERZURUM TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Vali Altıparmak, Erzurum Ajans Programı'nda yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Erzurum'da kayak mevsimi başlamadan önce bir enformasyon bürosu kurulacak. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı da tamamladık.  Yakutiye Belediyemiz ile görüştük. Bu ofisin kent meydanında uygun bir alana konulması için gerekli düzenlemeyi yapıyoruz. Bu çok çok önemli. Yerli ve yabancı insanımızın Erzurum'a geldiğinde,  nerede kahvaltı yapacağım, nereye gideceğim,  nerede yemek yiyeceğim diye düşünmememsi lazım.  Onunu için bu büro mesai saatleri dışında açık olacak. Erzurum'a gelen yabancı bir kişi İstediği bilgiyi rahatlıkla alabilecek.  Diğer illerde de tanıtım yapıyoruz. Şu anda Antalya'da  'Kış Sporları'nın Parlayan yıldızı Palandöken' diye bir çalışma yürütüyoruz.  Antalya Hava Limanında, Erzurum Palandöken'in reklamı yapılıyor. Çok fazla tanıtım,  çok fazla turistin geleceği anlamına gelmiyor. Tanıtım, hedefinde yapılırsa verimli olur. Onun için bizim ülkemize gelen turiste kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun da bana göre birinci ayağı Antalya'dır."

KALKINMA VE ERZURUM'UN ÖNCELİKLERİ

"Doğu Anadolu Bölgesi'nin merkezi Erzurum.. Bu her alanda böyle olmalı. Turizm, sağlık, ulaşım, ticaret...  Son günlerde tartışılan Hızlı Tren konusuna gelince. 2023 Vizyonu çerçevesinde  Erzurum'da hızlı tren projesinin içerisinde. Ancak biz bu projenin çok daha erkenden  gerçekleştirilmesini istiyoruz.  Şu anda, Hızlı Tren projesi kapsamında Erzincan var.  Şimdi Erzurum'u da aynı program çerçevesine alabilir miyiz diye uğraşıyoruz. Erzurum bu bölgenin, coğrafya olarak merkezi. Hastanelere bakın, inanılmaz derecede çevre illerden gelen hastalarımız var. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz."

"100 BİN ÖĞRENCİMİZ 10 BİN YATAĞIMIZ VAR"

"Erzurum'da ciddi anlamda yurt sorunu var. Bu konuda çözüm için bir takım çalışmalar yürütülüyor. Özellikle iş adamlarımızı, yurt yapmaları  konusunda teşvik ediyoruz. Yurt,  aynı zamanda çağdaş ve çok karlı bir yatırım. 100 binin üzerinde üniversite öğrencisi olan bir şehirde bundan karlı başka ne iş olabilir ki....   Onunu içinde iş adamlarımızdan yeni yurt binaları  yapmaları için  girişiminde bulunmasını istiyorum. Kiraya da verebilirler, kendileri de işletebilirler. Çünkü çok karlı bir yatırım. Belirttiğimi gibi 100 binden fazla öğrencimiz var, ancak 10 bin yatağa sahibiz.  Buda yüzde on civarı bir şey. Bu oranın çok kısa zamanda yüzde 40'lara, 50'lere ulaşması lazım ."

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN"

"Erzurum'da herkes, her şeyi istiyor. Ancak kimse elini taşın altına koymuyor.  Bunun için ben Erzurum artık ağlamayı bırakmalı. diye düşünüyorum. Kim bir şey istiyorsa,  o  arkadaşlarımız elini biraz olsun taşın altına koysun. Her fırsatta söylüyorum. Erzurum bu bölgenin merkezi.  Biz bu merkez olmanın gereklerini yerine getirirsek; otomatik olarak yatırımcıda Erzurum'a gelir, alıcıda gelir, satıcı da gelir. Erzurum , sadece kendi  1 milyon nüfusuna değil, bölgedeki  4 milyon nüfusa hitap eden bir şehir. Onun içinde hedefimiz  elimizdeki var olan değerleri uluslararası düzeye çıkarmak olmalıdır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.