Gündem Haber Girişi : 28 Eylül 2013 14:37

Vali Altıparmak: Erzurum kış turizminde Türkiye'nin göz bebeği

Vali Altıparmak: Erzurum kış turizminde Türkiye'nin göz bebeği
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum'un kış turizminde Türkiye'nin gözbebeği konumunda olduğunu söyledi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum yazı ile kışı ile bölgenin cazibe merkezi durumunda olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, "Kış turizmi için Palandöken dağları gerçekten arayıp da bulunmayacak kadar önemli bir merkez" dedi.
Yerli ve yabancı turistlerin kayak için bölgeye akın ettiğini ifade eden Altıparmak, mevsimin ilk karından itibaren bölgede büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekti. Erzurum'un turistler için alt yapı ve üst yapısı ile turizm tesisleri ile son derece uygun bir alt yapıya sahip olduğunu anlatan Dr. Altıparmak, "Yazın sıcaktan bunalanlar için kışın kayak yapmak isteyenler için ayrıca meşhur cağ döneri ve kadayıf dolmasını tatmak isteyenler için en güzel yer Erzurum'dur. Yerli ve yabancı turistleri Erzurum'a bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Aziziye ve Mecidiye Tabyalarının Türkiye'nin ikinci Çanakkale'si olduğunu dile getiren vali Altıparmak, Erzurum'un sahip olduğu yüksek irtifa ve biyoklimatik iklim ile de başta futbol ve atletizm olmak üzere performansa dayalı sporlarda sezon öncesi hazırlık kamplarının düzenlemesine önemli bir imkan sağladığını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.