Gündem Haber Girişi : 05 Mayıs 2014 17:40

Vali Altıparmak: Devletten daha iyi patron yoktur...

Vali Altıparmak: Devletten daha iyi patron yoktur...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aday Memur Temel Eğitim Seminerinde aday memurlara konuşan Vali Altıparmak "Devletten daha iyi patron yoktur" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eğitimlerinin Erzurum'da yapılacağına ilişkin bir açıklama yapılmıştı. Her iki bakanlık tarafından alınan karar uygulanmaya konuldu. Türkiye'nin diğer ilinden gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı aday memurlar Erzurum'da temel eğitim kursuna başladı.
Palandöken Kayak Merkezindeki Polat Renaissance Otelde başlayan Temel Eğitim Kursunun açılış bölümüne Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayhan ve bakanlık yetkilileri katıldılar.
Toplantıda bir konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaparak; "Makamın hiçbir önemi yoktur. Hangi makamda olursanız olun, eğitiminize hayat boyu devam etmezseniz bir zaman sonra alay konusu olursunuz" dedi. Herkesin kendisini güncellemesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak: "Bu vesileyle sizleri Erzurum'da görmekten son derece mutluyum. Şuan Erzurum'da bulunmak sizler için büyük bir fırsat. Erzurum'a hiç gelmemişseniz hayat boyu eksikliğini hissedersiniz. Erzurum kadim bir şehir, kadim bir kültür. Dolayısıyla şehri gezin, tarihi ve kültürel yerlerini mutlaka görün" diye konuştu.
"İşini sağlam yapan, güzel yapan ve başkalarına yardım edeni Allah sever" Ayeti Kerimesini aday memurlara hatırlatan Vali Altıparmak "Sadece bunu yaparsanız aranan, vazgeçilmez personel olursunuz" dedi. Aday Memurlara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Vali Altıparmak: "Saygıyı, karşınızdaki saygın olduğu için değil, kendiniz saygın olduğunuz için gösteriniz. Karşınızdakinin varlığını kabul ediniz. Hakları olduğunu kabul ediniz. Gücü olduğunu kabul ediniz. Eğitimlerinize de ömür boyu devam ediniz, kendinizi güncelleyiniz. O zaman ömür boyu rahat edersiniz" diye konuştu.
Temel Eğitim Kursunda söz alan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ise memuriyetin bir hayat tarzı olduğuna dikkat çekerek iş hayatının yanında sosyal hayatı da ihmal etmemelerini istedi.
Eğitimin sürekli olması gerektiğini ifade eden Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise görev sahası ve insan ilişkileri ile ilgili sürekli eğitimlerin verilmesinden yana olduğunu kaydetti.
81İlden 195 aday memurun katıldığı temel eğitim kursu 10 gün sürecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından aynı zaman diliminde "Afet Hasar Tespit Eğitimi de veriliyor. 10 gün sürecek olan eğitimlere ise bölgeden 30 kursiyer katılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.