Ekonomi Haber Girişi : 18 Aralık 2016 16:54

Uludağ'da can pazarı... 3 saat mahsur kaldılar...

Uludağ'da can pazarı... 3 saat mahsur kaldılar...
Uludağ'da can pazarı... 35 kişi mahsur kaldı!
EKSİ25HABER / ERZURUM - Uludağ'ın zirvesinde 35 kişi telesiyejlerde meydana gelen arıza nedeniyle tam 3 saat havada mahsur kaldı. Yerli ve yabancı turistler 3 saat süren çalışma sonrasında kurtarılırken, kurtarma çalışmalarının gecikmesine tepkilerini dile getiren videoları sosyal medya hesaplarından paylaştılar.   
Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'daki telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla zirveye akın eden vatandaşlar, telesiyejlerle beyaza bürünmüş Uludağ'ın keyfini çıkarmak istedi. İkişer kişilik binilen telesiyejlerle manzaranın keyfini çıkararak ilerleyen vatandaşlar, sistemin arıza yapmasıyla büyük panik yaşadı. Neden çıktığı bilinmeyen arıza kısa sürede giderilemeyince metrelerce yükseklikte mahsur kalan yerli ve yabancı turistler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi harekete geçti.

3 SAATTE KURTARILDILAR

Uludağ'da telesiyejde mahsur kalan vatandaşlar, 3 saat sonra nefes kesen operasyonla kurtarıldı.  Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ 1. oteller bölgesinde sabah saat 10.30 gibi telesiyejin arızalanması sonucu 35 vatandaş telesiyejde mahsur kaldı. Telesiyejin durmasıyla panik yaşayan onlarca vatandaş telefonları ile jandarmadan yardım istedi. Olay yerine çok sayıda UMKE, AFAD ve JAK timleri gönderildi. Yapılan 3 saatlik operasyonun sonunda mahsur kalan vatandaşlar AFAD, UMKE ve JAK timlerinin beline bağladığı halatlar ile mahsur kaldıkları onlarca metre yükseklikten kurtarıldı. Telesiyejde mahsur kalan bir vatandaş, "10.30 gibi telesiyeje bindik, telesiyeje biner binmez durdu. Durduktan 30 dakika sonra jandarmayı aradım. Kaldıktan 1 saat sonra vatandaşları kurtarmaya başladılar. 3 saat mahsur kaldık. Hava çok soğuktu donmaktan korktuk" dedi. 
Ayrıca Bursa'yı Uludağ'a bağlayan ve 9 kilometre ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olan Bursa Teleferik'te de yaşanan kalmalar vatandaşın kamerasına yansıdı. Yaşanan sıkıntının gün içerisinde sürekli tekrarlanmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.