Gündem Haber Girişi : 11 Ekim 2013 17:55

Ulaşımda kart kullanımı zorunlu hale geliyor...

Ulaşımda kart kullanımı zorunlu hale geliyor...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Belediye ve özel halk otobüslerinde nakit biniş devri sona erecek. 1 Kasım tarihinden itibaren belediye ve özel halk otobüslerinde elektronik kart ve akıllı bilet kullanılacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ulaşımda yeni bir döneme girildiğini söyledi. "Bilindiği üzere belediyemiz, şehir içi toplu ulaşıma büyük önem vermektedir. Vatandaşlarımızın şehir içinde gidecekleri yere en kısa zamanda ve güvenle ulaşabilmesi için azami gayret sarf ediyoruz" diyen Başkan Küçükler, şu görüşlere yer verdi: 
"2004 yılından önce kurumumuza ait tek bir araç yoktu. Bu eksikliği en başta kırmızı daha sonra körüklü ve mavi otobüslerle giderdik. Ulaşımın sıfır hatayla sürmesi için ekiplerimiz sürekli sahada görev yapıyor. Planlı bir toplu ulaşım için birkaç yıl önce Kardelen Kart sistemini hayata geçirmiştik. 2007 yılında başlayan bu sistemde elektronik ücret toplama sistemine geçilmiş, daha rahat ve ucuz yolculuk yapılması sağlanmıştı. Şimdi ulaşımda belediye ve halk otobüslerinde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Rantabiliteyi artırmak, araç sefer saatlerini sorunsuz yürütmek, daha ucuz bir seyahat yapmak, araç güvenliğini sağlamak ve daha işlevsel bir ulaşım planlaması için nakit binişleri 1 Kasım'dan itibaren kaldıracağız." Başkan Küçükler, şehirdeki toplu ulaşımda akıllı bilet uygulamasının da başlayacağını ifade etti. Küçükler, "Şehir içi toplu ulaşımda sadece Kardelen Kart ve akıllı biletlerle yolculuk yapılacak. Kartı olmayan vatandaşlarımızın 1 Kasım tarihine kadar Kardelen Kartı'nı alarak şehir içinde 50 noktada bulunan dolum bayilerinden dolumlarını yaptırmalarını arzu ediyoruz. Daha rahat ve konforlu bir toplu ulaşım için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.