Gündem Haber Girişi : 06 Mayıs 2014 16:50

Ukraynalı dağcının imdadına CANKUŞ yetişti...

Ukraynalı dağcının imdadına CANKUŞ yetişti...
Erzurum'un İspir ilçesinde Ovit bölgesinde Kaçkar Dağlarında mahsur kalan Ukraynalı dağcı kalp krizi geçirdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'un İspir ilçesinde Ovit bölgesinde Kaçkar Dağlarında mahsur kalan Ukraynalı dağcı kalp krizi geçirdi. Erzurum'dan giden helikopter ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ukraynalı dağcı burada tedavi altına alınarak yeniden hayata döndürüldü.
Ukraynalı 57 yaşındaki dağcı Paulo Pryymachek, 6 arkadaşıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Trabzon, Artvin ve Rize'den sonra Ovit'e gelen Ukraynalı dağcılar burada mahsur kaldı. Ukrayna'nın Kiev şehrinden gelen 57 yaşındaki mühendis dağcı Paulo Pryymachek, burada kalp krizi geçirdi. Paulo Pryymachek Ukrayna'daki doktorunu arayarak yardım istedi. Doktorun bölgedeki en yakın sağlık kuruluşunu aramasının ardından bölgeye sevk edilen helikopter ambulans dağda mahsur kalan ve kalp krizi geçiren Ukraynalı dağcı Paulo Pryymachek'in alarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi. Hastanede 3 gündür tedavi altına alınan Ukraynalı dağcı yapılan müdahaleler sonucu yeniden hayata döndürüldü.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Selami Demireli, "Hastamız kalp krizi sonucu hastanemize getirildi. Damar tıkalıydı. Açıldı şu an sağlığı çok yerinde" dedi.
Erzurum'un bölgenin önemli bir sağlık merkezi konumunda olduğunu dile getiren Dr. Demireli, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.