Gündem Haber Girişi : 05 Aralık 2014 13:30

Tünelin ucunda ışığı gördük...

Tünelin ucunda ışığı gördük...
2015'te bitirilecek dev tünellerle, sadece yollar değil, kentler ve bölgeler birbirine bağlanacak. Ulaşımda hız ve güvenlik de artacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bölünmüş yol projeleriyle konforu artıran hükümet, tarihi tünel projelerini de bitirme noktasına getirdi. 2015 yılıyla birlikte birbiri ardına açılacak tüneller, sadece yolları değil, kentleri, bölgeleri ve ülkeleri de buluşturacak. Rize-Erzurum yolundaki "Ovit Tüneli", bir yıl içinde tamamlanacak. 6 ay kar nedeniyle geçit vermeyen İkizdere-İspir Yolu açılacak, Karadeniz-GAP'la buluşacak. Artvin-Hopa bölgesindeki "Cankurtaran Tüneli" tamamlanma noktasına geldi. 7.3 km'lik projeyle Karadeniz, İran'a bağlanacak. Erzurum-Bayburt yolundaki "Kop Tüneli" 2015'te bitirilecek. 5 km'lik tünel, Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu'yla buluşturacak, komşu ülkelere yol kısalacak. 

20 DAKİKA 3'E DÜŞÜYOR

Malatya- Kayseri yolundaki 1.6 km'lik Karahan Tüneli de önümüzdeki yıl tamamlanacak. Projeyle, 15-20 dakikada geçilen bu kesim 3-5 dakikada aşılacak, kış beklemeleri tarih olacak. Sivas-Suşehri yolundaki 4.3 km'lik Geminbeli Tüneli, 2016 yılında tamamlanacak. Doğu ve Orta Karadeniz, Orta Anadolu'ya ve güneyine bağlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.