Asayiş Haber Girişi : 07 Ağustos 2013 23:49

Trafikte 'güneş' denetimi

Trafikte 'güneş' denetimi
Uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmelerini isteyecek.
EKSİ25HABER / Emniyet, bayram tatili süresince daha güvenli seyahat sağlamak için normal trafik tedbirlerinin yanı sıra bir çok ilave önlem daha aldı.

Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenlerini inceleyen Emniyet, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk  ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiğini tespit etti. Bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verecek olan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı saatlerde yapacağı denetimlerde sürücülerin araçlarından inmesini isteyecek.

Trafik ekipleri özellikle  doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04: 30-06: 30 saatleri arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmelerini isteyecek.  

Bu sayede rutin kontroller yapılırken,  aracın iç mekanındaki havanın değişmesi hem de sürücülerin h yorgunluklarının bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacak. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.