Gündem Haber Girişi : 31 Ağustos 2013 15:01

TOMA'ların içi görüntülenecek...

TOMA'ların içi görüntülenecek...
Güler, TOMA, akrep, shortland gibi zırhlı araçlara "araç içi görüntüleme ve kayıt sistemi kurulacak...
İçişleri Bakanı Muammer Güler, TOMA, akrep, shortland gibi zırhlı araçlara "araç içi görüntüleme ve kayıt sisteminin" kurulmasına ilişkin yürütülen AR-GE çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 13 bin ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kayıtlı 6 bin 233 araçta "GPS Cihazı" bulunduğunu söyledi. 

İçişleri Bakanı, toplumsal olaylarda kullanılan TOMA, akrep, shortland gibi zırhlı araçlarda araç dışını gösteren kamera bulunduğunu belirterek, araç içi görüntüleme ve kayıt sisteminin kurulumuna ilişkin yürütülen AR-GE çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
TOPLUMSAL OLAYLARIN YÜZDE 3,5'İNE MÜDAHALE EDİLDİ
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun 2002-2013 yılları arasında yapılan toplantı ve gösterilere ilişkin soru önergesini de yanıtlayan İçişleri Bakanı Güler, önergeye konu tarihler arasında meydana gelen miting, yürüyüş, oturma eylemi, basın açıklaması ve benzeri toplumsal olayların sadece yüzde 3,58'ine müdahale edildiğini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.