Gündem Haber Girişi : 09 Nisan 2015 01:25

Tescilli binalar restore ediliyor...

Tescilli binalar restore ediliyor...
Kültür Yolu Projesi kapsamında kale çevresinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi tespit edilen 29 tescilli bina için de harekete geçti. İhalesi yapılan yedi binanın restorasyonu başlıyor.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Havaların ısınmasıyla birlikte belediyeler kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da Yakutiye Belediyesi hem kamulaştırma hem de yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kale çevresinde gerçekleştirilecek olan Kültür Yolu Projesi kapsamında kamulaştırması gerçekleştirilen 43 dönümlük alanın yıkımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, aralarında tarihi bina ve çeşmelerinde bulunduğu yerlerin restorasyonu için de ihale gerçekleştirdi. 29 tarihi binadan 7'si için ihale yapan belediye restorasyon çalışmalarına başlıyor..
Kentsel dönüşüm çalışmalarında bu yıl önemli bir mesafe katedeceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, özellikle kale çevresinde çalışmaların hız kazandığını belirterek, "Bir yandan peyzaj çalışmaları sürerken, bir yandan da tescilli binaların restorasyonu başlıyor. Tespit edilen 29 tescilli binanın 7'si için ihale yapıldı. İlk etapta bu binalar restore edilecek. Daha hemen akabinde diğer binalarında restorasyonu gerçekleştirilecek. Tarihi gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarımız sürüyor"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.