Gündem Haber Girişi : 03 Eylül 2013 00:30

Terminalde büyük çile...

Terminalde büyük çile...
Üniversite kaydı için Erzurum'a gelen öğrenci ve velileri şehirlerarası otobüs terminalinden kent merkezine ulaşmak için büyük sorun yaşadı.
EKSİ25HABER / Üniversite kaydı için Erzurum'a gelen öğrenci ve yakınları şehirlerarası otobüs terminalinde belediye otobüsü yokluğu nedeniyle büyük sorun yaşıyor. 

Kent merkezi ile terminal arasında yarım saatte bir otobüs servisinin yapıldığını belirten öğrenciler "Yüzlerce insan burada bekliyor. Otobüs olmayınca terminal görevlileri taksilere yönlendiriyor. Taksiye binmeye mecbur bırakılıyoruz. Erzurum gibi bir kentte büyük bir şokla karşılaştık" dediler.

EK SERVİSLER ÇIKARILSIN

Terminalde hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini sadece taksilere yönlendirildiklerini ifade eden öğrenci ve velileri, "Terminali şehrin dışına taşıyan belediye ulaşım sorununa da çözüm bulmak zorunda. Yarım saatte bir sadece bir tek otobüs geliyor. Oda hemen dolunca insanlar taksilere binmek zorunda kalıyor. Burada maddi durumu iyi olmayan öğrenciler de var. Belediye den bu konuda biran önce çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştular?

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ

Terminalin şehir dışında olması ve Erzurum'a ilk kez gelen öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için Atatürk Üniversitesi yönetimi harekete geçti. Üniversite yönetimi, terminalden, kayıt noktası arasında otobüs seferleri düzenledi. Seferler hiç durmaksızın, gün boyu devam etti.

Terminal görevlileri tarafından taksilere yönlendirilen öğrenciler, üniversitenin seferlerinin başlamasıyla rahat bir nefes alırken, belediyeye ise ateş püskürdüler. Öğrenciler, "Taksiye 25 lira vermek mecburiyetinde bırakılmak ne kadar insani, yorumu kamuoyuna bırakıyoruz" dediler.

Levent AKPINAR / Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.