Gündem Haber Girişi : 07 Ağustos 2016 02:55

Tarihe Yenikapı

Tarihe Yenikapı
FETÖ maşasının işgal girişimini püskürterek II. Kurtuluş Savaşı'nı başlatan kahraman Türk milleti, Yenikapı'da tarih yazacak. 7'den 70'e her görüşten vatandaş, tek bayrak altında tek yürek olduğunu dünyaya haykırarak yeni dönemin kapısını
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medya kuruluşlarının yöneticileriyle Tarabya'daki Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Toplantıya ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ESMEDYA İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar ile ESMEDYA'ya bağlı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri de katıldı. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

PİLOT BİLMİYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da ilk olarak CNN TÜRK'e telefonla bağlandığını, daha sonra halka bazı kanallar aracılığıyla ulaştığını söyledi. Helikopterle Marmaris'ten yola çıktıklarında 4 ayrı noktada kendilerini bekleyen uçaklar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, helikopterle giderken de bir takım güvenlik tedbirleri aldıklarını kaydetti. En yakındaki uçağın Dalaman'da olduğundan oraya gittiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Oradan uçakla hareket ettik. Pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu. (İstanbul ve Ankara'yı ortalayarak yola devam et) dedim. Biga üzerinde İstanbul'a gideceğimizi söyledim."

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda o sırada pistlerin karanlık olduğunu kaydeden  Erdoğan, şöyle konuştu: "Pilota yakıt durumunu sordum, (3-4 saat yetecek düzeyde) dedi. Pist üzerinden birkaç tur atmasını söyledim. Pistlerde herhangi bir şey var mı yok mu onu kontrol etmek için.  Bu arada İstanbul Emniyet Müdürü ile irtibat kurduk. Mustafa Bey (Kontrol kulesi işgal altında ama 15 dakika içinde temizleyeceğiz) dedi ve öyle de yaptılar. Pistin ışıkları açıldı ve indik. Orada 10 binler bizi karşıladı." Devlet Konuevi'nde geçtikleri sırada F16 savaş uçaklarının ses sınırını aşması sonucu sonik patlamalar yaşandığını ifade eden Erdoğan, bu patlamalar nedeniyle konukevinin camlarının kırıldığını söyledi. Savaş uçaklarının iki kez üzerlerinden alçak uçuş yaptığına dikkati çeken Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki o sırada bomba yüklü olsaydılar üzerimize bırakırlardı" dedi.

12 BOMBA ATILDI

Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve o zamanki 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar konukevinde acil durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade etti. Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından alıkonulması nedeniyle yanında bulunan Ümit Paşa'yı Genelkurmay Başkanlığına atadıklarını dile getiren Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ı da arayarak bu durumu ilettiğini bildirdi. Dündar'ın da hemen Eskişehir'i yönetmeye başladığını kaydeden Erdoğan, "Çünkü daha önce Başbakan'ın emrini dinlememişlerdi. Oradaki ikinci bir isim ile irtibat kurularak isyancı komutan devre dışı bırakıldı. Önce Akıncılar Üssü bombalandı. Burası 12 bomba bırakılarak atıl hale getirildi. Pistler devre dışı bırakıldı. Bu gelişme darbecilerin moralini bozan ilk gelişme oldu. Devamında yürütülen 12 saatlik süreç sonunda darbecileri püskürttük" diye konuştu.

ÇANAKKALE RUHU

Bu işin bittiğine henüz inanmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atacağımız çok önemli adımlar var. Rehavete kapılmayalım. Milletimizin duruşu darbeler tarihinde farklı bir yere oturacaktır. Bu millet dünyadaki halkların örnek alacağı bir tavır ortaya koymuştur. Çanakkale'deki ruh neyse halkımız 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da aynı kararlılığı ortaya koymuştur. Bu mücadelede kadınlarımızı anmadan geçemeyeceğim. Onların zırhlı araçların üzerine yürümesi tanklara karşı durması şehadete koşması çok farklı. Külliyenin önünde atılan parçalanan ve başı çatıda bulunan hanım kardeşimizin şehadeti çok farklı..."

DEMOKRASİ NÖBETİNDE MUHTEŞEM FİNAL

FETÖ'cülerin darbe girişimine karşı duran millet, demokrasi nöbetini Yenikapı'daki tarihi mitingle taçlandıracak. Cumhuriyet tarihinde ilk kez iktidar partisi ile muhalefet liderleri aynı sahneden halka seslenecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini püskürterek II. Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Türk milleti bugün Yenikapı'da yeniden tarih yazacak. 7'den 70'e her görüşten vatandaş, tek bayrak altında vatanları için tek yürek olduğunu dünyaya haykırarak yeni dönemin kapısını aralayacak. Hain darbecilere karşı bedenini siper eden 79 milyon, 23 günden bu yana sürdürdüğü demokrasi nöbetini bugün Yenikapı'da yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile taçlandıracak.

İLKLER YAŞANACAK

Halk, FETÖ teröristlerine ve onu kullanan 'üst akıl'a birlik ve beraberliği ile unutulmayacak bir ders verecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanının davetiyle AK Parti, CHP ve MHP liderleri aynı platforma çıkıp aynı kitleye hitap edecek. Partilerin tabanları da ilk kez aynı mitingde buluşup bir ilke imza atacak.

KATILIM 3,5 MİLYON

Siyasal farklılıklarını bir kenara bırakarak tek yürek olan vatandaşlar, Türk siyasetinde yeni bir dönemin startını verecek.Yenikapı Meydanı, 3,5 milyon katılımcıya hizmet verecek şekilde hazırlandı. Alanın değişik yerlerine Türk bayraklarının yanı sıra üzerinde "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" yazan flamalar asıldı. Konuşmaların yapılacağı 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne kuruldu. Sahnenin üzerinde Türk bayrağı ile kenarlarına, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun hemen altında "Zafer demokrasinin meydan milletindir" yazısı bulunan dev pankart asıldı. Alanın çevresi güvenlik amacıyla polis barikatlarıyla çevrilip, ses sistemleri kuruldu. Meydanın değişik yerlerine sağlık ve ihtiyaç alanında hizmet verecek çadırlar yerleştirildi. Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları kullanılabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de mitingi takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde, cep telefonları üzerinden online olarak simultane çeviri hizmeti verilecek.

BAŞBAKAN'DAN ÇAĞRI

Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmaları için Twitter'dan çağrı yaparak, "Hep beraber Yenikapı'da buluşalım. Tek ses, tek  nefes, tek yürek olalım" ifadesini kullandı. Yıldırım, ayrıca mitingle ilgili AK Parti'nin 81 il teşkilatına genelge gönderdi.  Yıldırım, "Hiçbir provokasyona, kışkırtmaya fırsat verilmeyecek, ortak ruh iklimini bozabilecek her  türlü hareketten uzak durulacaktır" dedi.

TERÖRE BULAŞANLA BİR ARAYA GELMEM

Bugün Yenikapı'da 80 ille aynı anda yapılacak mitingin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, devletin bütün kademelerini, iktidarı ve muhalefeti halkla bütünleşmeye davet ettiklerini vurguladı.  Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin de mitinge katılacağını açıkladığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Diğer partinin (HDP) mitinge davetiyle ilgili bana teklifler geldi. (Kusura bakmayın) dedim. Teröre bulaşmış olanlarla bir araya gelemem. Darbe girişimi ile PKK terörünün hiçbir farkı yok. Bunların ikisinin de hedefi aynı. Onlara karşı da hassasiyetimizi korumalıyız. Özellikle bayrağımız dışında kimsenin herhangi bir şey getirmemesini istedim. Tek millet tek vatan tek bayarak tek yürek orada bulunacağız. FETÖ darbecilere ve teröre karşı olan herkesi bu mitinge bekliyoruz. "

FETO'YA DEVEKRANLA MESAJ

Yenikapı'da milletin tek yürek olacağını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu milletin bir buluşmasıdır. Milletçe bir arada olacağız. Aynı anda diğer 80 vilayette de dev ekranlardan İstanbul'daki bu buluşmayı izleyecekler. 81 vilayet aynı anda hep birlikte ayakta olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Pensilvanya'da da dev bir ekran kurulacak. Oradan da mesaj gerekli yere verilmiş olacak."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.