Gündem Haber Girişi : 26 Temmuz 2013 01:55

Taksiciler Büyükşehir'e öfkeli...

Taksiciler Büyükşehir'e öfkeli...
Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre önce hizmete soktuğu havalimanı üzerindeki şehirlerarası otobüs terminalinde taksi durağı sorunu baş gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre önce hizmete soktuğu havalimanı üzerindeki şehirlerarası otobüs terminalinde taksi durağı sorunu baş gösterdi.

Terminalin yerinin değişmesiyle birlikte duraklarını kaybettiklerini söyleyen 44 taksici, yeni terminalin işletmecisi ile anlaşamayınca soluğu Büyükşehir Belediyesi'nde aldılar. 'Durağımızı geri istiyoruz' eylemi yapan 44 taksici, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in kendilerine söz verdiğini öne sürerek, "Hakkımızı talep ediyoruz" dediler.

Belediye hizmet binasına özel güvenlik görevlileri tarafından aranarak giren taksiciler, Başkan Ahmet Küçükler ile görüşmek istedi. Başkan Küçükler'in belediyeye gelmeyeceğinin belirtilmesi üzerine taksiciler, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Mehmet Ağır'a sorunlarını anlattıktan sonra belediyeden ayrıldı.

'TEŞEKKÜR PANKARTI  AÇTIRDILAR'

Taksiciler adına konuşan Fikri Tuğra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran'da Erzurum'da konuştuğu 'milli iradeye saygı' mitinginde sorunlarını içeren pankart açmayı planladıklarını belirterek şöyle dedi:

 "Ancak Mehmet Ağır, 'Orası sizin' dedi ve eylemimizi engelledi. Hatta bize, 'Yeni otobüs terminalinin garaj taksi durağının işletmesini taksicilere veren Sayın Başbakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz' pankartını açtırdılar. Başbakan gittikten sonra ortada kaldık. Şimdi yeni terminalin işletmesini alanlar bizden taksi başına 20 bin lira ve ayda 400 lira istiyor. Arabamın 15 bin lira borcu var. Bu kadar parayı vermemiz mümkün değil."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.