Gündem Haber Girişi : 31 Ocak 2014 16:14

Sucuklu skandal...

Sucuklu skandal...
Bozuk olduğu tahmin edilen tonlarca sucuk, Çat Barajı'nın yakınlarındaki Gabar deresine döküldü. Koliler halindeki sucuklar, civar köylerde yaşayan vatandaşların evlerine kadar girdi.
EKSİ25HABER - ERZURUM - Erzurum'da üretilen ve bozuk olduğu tahmin edilen tonlarca sucuk, Çat Barajı yakınlarındaki Gabar uçurumuna döküldü. Civar köylerde yaşayan vatandaşların çuvallarla evlerine taşımaya devam ettikleri sucukların izini YENİGÜN ekibi sürdü. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Gabar uçurumuna inen YENİGÜN ekibi, koliler halindeki sucuklardan geriye kalanları görüntülemeyi başardı. Bozulan sucuklar yüzünden çevreye pis kokuların yayıldığı Gabar'a, daha önce de çeşitli gıda maddelerinin döküldüğü iddia edilirken, son olarak dökülen sucukların ise, civar köylerdeki evlere kadar girdiği ifade edildi.
İnsan sağlığını tehdit eden olay ve daha önce de yaşanan benzer durumlar, Erzurum'daki gıda denetimlerini bir kez daha gündeme getirdi. Bozulduğu tahmin edilen sucukların imha edilmesi gerekirken, yerleşim yerlerinin de bulunduğu bazı alanlara dökülmesi, büyük bir sağlık sorunu olarak gündeme geldi.

UZMANLAR UYARDI: İLK ETKİSİ MİDE BULANTISI

Uzmanlardan edinilen bilgilere göre, bozulmuş et ve et ürünlerinin insan bedeni üzerindeki ilk etkisi mide bulantısı ve sindirim sistemi problemleri şeklinde kendisini gösteriyor. Devamlı tüketim halinde ise, zehirlenmelere varan boyutta sağlık sorunlarının yaşanabileceği kaydedilirken, tonlarca sucuğun yemek için evlere kadar girdiği Çat ilçesinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği kaydediliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.