Gündem Haber Girişi : 10 Ekim 2016 16:39

Şemdinli saldırısını 'lanetlediler'

Şemdinli saldırısını 'lanetlediler'
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen 10'u asker toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği kahpe saldırıya Erzurum'dan lanet yağdı...

EKSİ25HABER / GÜNDEM - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen 10'u asker toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği kahpe saldırıya Erzurum'dan lanet yağdı...

 

Atatürk Üniversitesi ve ETÜ'den teröre kınama

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu yayınladıkları mesajlarla terör saldırılarını kınadı. 
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı'nın Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgini kınama mesajı şöyle; "Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu'na yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 asker ile 8 sivil vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısını nefretle kınıyorum. Yeri ve niteliği ne olursa olsun her türlü saldırının; ülkemizin varlığını, bütünlüğünü ve ilerleyişini engelleyemeyeceğine olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha yineliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."
Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu'nce yapılan kınamada ise şu ifadelere yer verildi; "9 Ekim tarihinde Hakkari Şemdinli'de alçakça düzenlenen terör saldırısında 10'u asker olmak üzere 18 vatandaşımız şehit olmuştur.
Güvenlik güçlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz hain teröristler ile amansız bir mücadeleyi gece gündüz demeden, canları pahasına kahramanca sürdürmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine ve müreffeh yarınlarına kasteden hain odakların taşeronu olan terör örgütleri vatanımızın evlatlarını asker-sivil, genç-yaşlı demeden hunharca katlederek melun emellerine ulaşabileceklerini zannetmektedirler.
Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, bu hain saldırıları lanetliyor; güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.
Adı, açılımı, kaynağı her ne olursa olsun terörün kesin hatlarla kınanması ve lanetlenmesi gerektiği inancını taşımaktayız. Bu vesile ile, kaybettiğimiz vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı; yaralanan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

 

 

BB Erzurumspor Kulübü'nden Şemdinli kınaması

BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, BB Erzurumspor Yönetim Kurulu adına Şemdinli'de haince planlanan terör saldırısını kınadı. 
Milletin birlik ve beraberliğine kasteden saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı vurgulayan Demirhan, "Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ulusumuzun yüreğinde sonsuza dek yaşayacak. Hain bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, terörü ve onu besleyen tüm unsurları bir kez daha lanetliyoruz. BB Erzurumspor Kulübü olarak hain saldırılarda hayatını kaybeden askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milletimize başsağlığı dileriz." şeklinde konuştu.

 

 

İspir'de terör tepkisi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen terör saldırısında 10'u asker olmak üzere 18 vatandaşımızın şehit olmasının ardından İspirliler ilçe meydanında toplanarak teröre tepki gösterdi. 
Yaşanan terör saldırısına sert tepki gösteren İspirliler, Türk Bayrakları ile ilçe meydanında toplanarak protesto eyleminde bulundular. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto sonrası vatandaşlar olaysız şekilde dağıldılar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.