Gündem Haber Girişi : 17 Temmuz 2013 02:44

Şeker gibi bir adam: Ali Şeker...

Şeker gibi bir adam: Ali Şeker...
Erzurum'da ismi duyulmamış, duyulması için de çok da çaba sarfetmemiş bir isim Ali Şeker. Tekman nüfusuna kayıtlı, Konya'da yaşayan bir işadamı olan Ali Şeker, adeta Erzurum'un gizli kahramanlarından.
Erzurum'da ismi duyulmamış, duyulması için de çok da çaba sarfetmemiş bir isim Ali Şeker. Tekman nüfusuna kayıtlı, Konya'da yaşayan bir işadamı olan Ali Şeker, adeta Erzurum'un gizli kahramanlarından. 

Doğduğu topraklara ilgisiz kalmayan, çok uzaklarda faaliyet gösteren bir şirketi olmasına rağmen, hemşehrilerinine kol-kanat geren ama bunun reklamı hiç mi hiç yapmayan bir işadamı Ali Şeker.

 

Peki bu satırları yazdığımız Ali Şeker'i sizlere takdim etme nedenimiz ne?

Hemen ona geçelim...

Merkezi Konya'da bulunan, yurt içi ve yurt dışında 7 şirketi ile; et, bağırsak ve yağ sektöründe hizmet veren Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker, 3 yıl içerisinde memleketi Tekman'da 8 Kur'an kursu yaptırdı. 

Geçtiğimiz yıl 4 Kur'an kursunu hizmete açan Şeker, bu yıl da 4 Kur'an kursu daha yaptırarak kurs sayısını 8'e çıkarttı.

İLK OLARAK 3 YIL ÖNCE BAŞLADI


Bundan 3 yıl önce Erzurum'un Tekman ilçesinin 4 köyüne Kur'an kursu yaptıran Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker, şimdi de aynı ilçenin Katranlı, Mescitli, Güzeldere ve Karlıca köylerine 4 yeni kuran kursu daha yaptırdı.

Bu kursların toplu açılış töreni geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Törene Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak , başta olmak üzere çok sayıda protokol ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sağlık eski bakanı Akdağ ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker'e teşekkür ederken, kendisinin diğer işadamlarına da örnek olduğunu vurguladı.

Şirketlerinin sosyal sorumluluk ilkelerine büyük önem verdiğini ve bunu da imkanlarının ölçüsünde uyguladıklarını söyleyen İşadamı Ali Şeker, bu tür yardımların kendilerine manevi bir huzur verdiğini kaydederken "Veren el alan elden üstündür" şeklinde konuştu.

Daha önceki yıl açtıkları Kuran Kurslarında yetişen 12 bayan hafıza çeşitli hediyeler de veren Ali Şeker, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur ile Tekman Müftüsü Necati Işık'a da özel olarak yaptırılan Mevlana'nın özdeyişlerinin yer aldığı tabloları takdim etti.

Kaynak: ERKHABER



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.