Gündem Haber Girişi : 03 Temmuz 2013 00:17

Şehrin göbeğindeki harabeyi gören yok...

Şehrin göbeğindeki harabeyi gören yok...
Şehrin görüntüsünü çirkinleştiren "atıl binalar" belediyelerin gündemine dahi gelmezsen, vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor.
Şehrin görüntüsünü çirkinleştiren "atıl binalar" belediyelerin gündemine dahi gelmezsen, vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. Kent genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına rağmen, şehrin göbeğindeki kaderine terk edilmiş atıl binalara el atılmaması tepkilere neden oluyor. Bu binalardan biri de Çat Yolu üzerinde bulunan eski halı saha binası. 2011 Üniversiteler Kış Oyunları döneminde "Lojistik Merkez" olarak kullanılan binanın şehri de çirkinleştirdiğini savunan vatandaşlar, belediyeleri bu çirkinliği ortadan kaldırmaya davet etiyor.

Sahipsiz bırakılan binanın "tinerciler" ve "alemciler"in adeta meskeni olduğunu iddia eden vatandaşlar, bu nedenle ciddi bir güvenlik sorununun da yaşandığına dikkat çekiyorlar. Belediyelere, "ya burayı yıkın ya da onarın" çağrısında bulunan vatandaşlar, "Akşam saatlerinde binanın çevresi tinercilerin mekanı haline geliyor. Korkudan kimse buradan geçemiyor. Bir tarafından atlama kuleleri, diğer yanında da Mevlana Vadisi inşa edilen atıl bina bu görüntüsüyle de Erzurum'a yakışmıyor. Şehri yönetenler biran önce bu bina için gerekeni yapmalı" dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.