Gündem Haber Girişi : 08 Ağustos 2013 01:19

Sedat Peker'den ilk yorum: Ne vefasız bir örgütmüş bu Ergenekon...

Sedat Peker'den ilk yorum: Ne vefasız bir örgütmüş bu Ergenekon...
CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu, Ergenekon tutuklularıyla karar sonrası görüşmelerini basınla paylaştı.
Manisa Milletvekili Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'tan oluşan CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyeleri, Ergenekon Davası'nın son duruşmasından sonra tutuklular ile yapılan görüşmeler ile ilgili basına bilgi verdi.

Görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ergenekon Davası'nda verilen cezalardan sonra, kendilerinin de 30'dan fazla duruşmasını izlediğimiz ve 20'nin üzerinde cezaevi ziyareti gerçekleştirdiği davada 5 Ağustos'ta bir dönem kapanıp, yeni bir dönemin başladığını söyledi. Bu yeni süreçte tutuklu olanların, 5 Ağustos günü hükmen tutuklu durumuna geldiklerini bilirten Milletvekili Özel, "Gerekçeli kararın yazılması ve ardından doğrudan başlayacak Yargıtay süreci ile bu yeni dönem başlamış oldu. Bizler de bir sürecin bittiği ve yeni bir sürecin başladığı ilk günde Silivri Cezaevi'nde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbaygazeteci Tuncay Özkan, Malatya İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, Emekli Orgeneraller Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon, İşçi Partisi Eski Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Sedat Peker ile görüştük" dedi.

SEDAT PEKER

Heyet Sedat Peker'le de görüştü... Ergenekon davasında Terör örgütüne üyelikten 10 yıl ceza alan Sedat Peker, 'Diğer siyasi davalarda üyelik en alt sınırdan verilirken, bu davada hep en üst sınırdan ceza verdiler. Kelebek dosyasındaki bilgileri alıp aynı şekilde bir kez daha ceza verdiler. Bu hukuka, insanlığa aykırıdır. Tamamen benim üzerime yapışmış kötü ünden, Sedat Peker isminden dolayı bana bu ceza verildi. Benimle ilgili tek suçlama Güler Kömürcü ve Veli Küçük ile telefon görüşmem. Ancak bilinen biri olduğum için Ergenekon'a beni üye yaptılar. 2004 ten beri içerdeyim. Ama nasıl üyeyim ben anlamadım. 2004'ten bugüne kadar hiçbir ilişkim olmamış bu örgütle. Yargılanıyorum ama örgütten kimse ile görüşmemişim. Telefon etmemişler, beni aramamışlar. Ziyaret etmemişler. Mektup yazmamışlar. Bu nasıl vefasız bir örgütmüş böyle anlamadım. Nasıl bir örgüte üyeymişim ki 10 yıldır içeride yatırıyorum, bir üyesi telefon açmamış, bir üyesi mektup yazmamış, bir üyesi ziyarete gelmemiş. 10 yıl ceza aldım üyelikten. Ne vefasız bir örgütmüş bu Ergenekon. Veli Küçük, babamın arkadaşı idi. Babamın cenazesine geldi, orda karşılaşmamız suç sayıldı. Güler Kömürcü'yü benimle ilgili yaptığı haberden dolayı tanıyorum. Onun dışında bu örgütten bir tek insanla selamım tanışıklığım yok. Aslında verilen ceza, benim ismime verildi. Bilinen biri olduğum için bu ceza verildi. Normalde benim örgüt üyeliği dışında bir bağlantım bulunmadı. Ama, 'Sedat Peker dışarıda komutanlar, gazeteciler içeride demesinler' diye beni de içerde tutuyorlar. Külahlı, silahlı bilindiğimizden her şeyi yakıştırıyorlar. Adalet hukuk benim de hakkım değil mi? Tutuksuz yargılanıyordum Ergenekon'da. Diğer, cezamın bitimine 5 -10 gün kala Ergenekon'dan tutuklandım. Tutuklama gerekçem ortadan kalktı. Ama tutuklamaya devam ettiler. Kelebek Davası'ndan tutukluydum. Ergenekon'dan ise tutuksuzdum. Şimdi bu karar çıktı çünkü sembol isim olarak davada ismim anılsın istiyorlar.'


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.