Gündem Haber Girişi : 26 Ocak 2014 17:12

Sarıgül belgelerini açıkladı... Gülen'i olimpiyat sözüyle vurdu...

Sarıgül belgelerini açıkladı... Gülen'i olimpiyat sözüyle vurdu...
Başbakan Erdoğan aday tanıtım toplantısında sert açıklamalarda bulundu...
İşte Başbakanın konuşmasından satır başları...
-Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkanlaırımızın hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yeniden aday olan arkadaşlarımıza ilk kez adaya olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. 
-Bizim için her gün yeni bir gündür. Biz her dem yeniden doğan gönül neferleri gönül fatihleriyiz. Biz asırlardır devam eden bir yürüyüşün mirasını devraldık. Asırlarca devam edecek bir kutlu yürüyüşün neferleri olarak son nefesimize kadar hizmet üreteceğiz. 
-İstanbul sadece bir şehir değildir. istanbul hakikati olan felsefesi olan bir şehirdir. İstanbul medeniyetler inşa edecek birikimi olan bir şehirdir. İstanbul gönüllerin başkentidir. İstanbul'a hizmetkar olmak öyle bir makamdır ki bu makama erişmek için İstanbul'un havasını teneffüs etmek gerekir. Gönüller fatihi olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler İstanbula hizmetkar olamazlar. 
-İstanbul'da sadece Batı'ya bakanalar sadece Doğu'ya bakanlar yanılır. İstanbul kucaklayan, kuşatan şehirdir. İstanbul tüm sakinlerine eşit mesafede durabilen bir şehirdir. İstanbul bir karma, melez, yapay bir toplama şehir değildir. Yani İstanbul omurgalıdır.  İstanbul her rüzgar karşısında eğilen değil rüzgara yön veren bir şehirdir. 
İSTANBUL'UN CHP DÖNEMİ
-İstanbul zaman zaman İstanbul'un tuhumu tanımayan abaşkanalara şahit oldu. O kötü dönemler ve yaşananlar geride kaldı. Bir çok projeyle İstanbul'un çehresi değişti. 
-İstanbul AK Parti yönetiminde şanına yakışır şekilde hizmetle buluştu. İstanbul'un sadece çehresi değil istikbali ve medeniyeti de değişti.
-İstanbul susuzdu İstanbul hava kirliliğinden geçilmiyordu. 
-Biz geldik İstanbul'a temizlik geldi. Biz geldik İstanbul yeşillendi. Biz geldik İstanbul'u tertemiz hale getirdik. 
-Biz geldik İstanbul suya kavuştu. Ve dağları delerek İstanbul'u suyla buluşturduk. 
-CHP'li yerel yönetici güya yağmur bombaları atarak su getirecekti. Olmadı. Çünkü CHP zihniyeti olan yer kuraktır, kirlidir. 
-Eserleri gördünüz, toplu taşıma gördünüz. 
-153 yıllık hayali gerçekleştirdip Marmaray'ı hizmete sunduk. 
-İstanbul'a zaman zaman İstanbul'u anlamayan başkanlara tanık oldu. İstanbul'un o zamanlar nasıl bir zulme uğradığına siz şehit oldunuz.
-Dünya'nın en temiz şehirlerinden biri olarak İstanbul ilan edildi.
-Bir taraftan denizin altından, bir taraftan 180 kilometre öteden dağları delerek su getirdik.
-İstanbul'u CHP'den aldığımızdan beri kimseye bir daha teslim etmedik.
-Yerel yönetimle, merkezi yönetim birleştikten sonra daha da diyecek birşey kalmıyor.
YENİ PROJELER
-Şimdi ulaşıma farklı bir adım atıyoruz 2 projeyle. 2 katlı tüp geçitle otomobil geçişini sağlayacağız. 2015'te açacağız. Diğer adım Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 
-Şimdi ulaşıma farklı bir adım atıyoruz 2 projeyle. 2 katlı tüp geçitle otomobil geçişini sağlayacağız. 2015'te açacağız. Diğer adım Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 
-Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne başladık. Kuleler yaklaşık 170 metreye ulaştı. 
-3. Köprü'yü devletin kasasından para çıkmadan yapıyoruz. 
-3. havalimanı maliyeti 42 milyar dolar. Cebimizden para çıkmadan burayı 20 yıl çalıştıracaklar. Yüklenici firmalara diyoruz ki al sana 20 yıl burayı çalıştır. 20 yıl sonra ne olacak? Ya devlete teslim ya yeniden anlaşacağız. 
-Önümüzde kanal İstanbul projesi var ve bu proje birilerini rahatsız ediyor. 
-Bunları hayallerinin  ulaşamadığı yerlere bizim icraatımız ulaştı. 
-Kanal istanbul projesine olmaz diyorlar. Siz olmaz diyeceksiniz biz olduğunu ispat edeceğiz. 
-İzmit körfez geçisine yapılan asma köprü dünyada ilkler arasında yer alacak. 
-Dünyada ne yapılıyorsa onun daha iyilerini yapma gayreti içerisindeyiz. 
-Çünkü biz bu millete sevdalıyız.İstanbul dünya şehirlerinin timsali bir şehir. Bunu aklımızdan hiç bir zaman çıkarmadık. 80 vilayetin İstanbul'u örnek aldığını unutmayacağız. İstanbullu olmak elbette bir insan için büyük talihtir. 

30 MART SEÇİMLERİ

-30 Mart Türkiye'nin bir kez daha dünyaya demokrasi ve barışı haykıracağı bir tarihtir. 

-11 yılın en önemli seçimine giriyoruz. Bir anlık ihmale bile tahammülümüz yok. 2 ay boyunca tüm İstanbul'u kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

-Bizim anlatacak projelerimiz, eserlerimiz var Muhalefetin anlatacağı hiç bir eseri yok. 

-Biz popülizmle işi idare edenlerden olmadık olamayacağız. Biz ilkesiz, plan ve projesiz vizyonsuz söyleme üsluba başvuranlaradan olmayacağız. Bizi eserlerimizi anlatıyor. 

GEZİ OLAYLARI VE DERİN OPERASYON

-İstanbul ve Türkiye'nin değiştiğini görenler bunu durdurmak istiyorlar. Gezi eylemlerinde polisle çatışanlar o gün duvara bir slogan yazdılar. Bu sloganı unutmayın sevgili kardeşlerim. 'Zulüm 1453'te başladı...' CHP zihniyeti budur. Ecdadını zulmeden olarak görenlerin bu şehre vereceği hiç bir şeyi yoktur. Kadıköy'ün duvarına bunu yazdılar. Bunlar hiç bir zaman Fatih'i ve onun ordusunu benimseyemediler. Bunlar aydınlığa yabancıdır. Aydınlatan biziz, aydınlığı egemen kılacak olan biziz. Ben bu haince sloganın üzerinde durmayacağım. Gezi olaylarında da 17 Aralık operasyonunda da bir şeyin hesapları görülmek istendi. Siz o bir şeyin ne olduğunu çok iyi anladınız. Benim ülkemin memurlarını kullanmak istediler. Gezi olaylarıyla 17 Aralık operasyonu arasından temel bir benzerlik var. Yazılar olsun size. Bunlar 1. Köprü'ye de 2. Köprü'ye de karşı çıktılar. Gezi'de başarmadıklarını 17 Aralık'ta başarmak istediler. Aktörler farklı oabilir. Patronlar aynı. Bunlara istikamet gösteren aynı. Biz bu işin arkasında başka hesaplar var dediğimizde birileri buna inanmak istenmiyordu. Gezi olaylarıdan 17 Aralık darbe girişiminde neden milli çıkarlarımız küresel projelerimiz hedef alındı. 17 Aralık darbe girişimin hedef aldığı tüm kurumlar, kişiler, Türkiye'nin milli kurum, kişi ve politikalarıdır.  

-Bu kadar milli iradeye saldıranlar asla ve asla milli değildir. 

HATAY'DA DURDURULAN TIR

-MİT... Bir ülkenin en önemli kuruluşu İstihbarat Örgütü'dür. İstihbaratı olmayan devlet devlet olmaktan çıkar. Bizim MİT'imizi tehdit eden zihniyet hangi zihniyet? CHP. Biz savcının benim iznim oladan böyle bir uygulama yapma yetkisi yoktur.

-Bu millete bu vatan asla ihanetten başka şekilde izah edilemez. Çünkü bu ülkeninn MİT teşkilatını silah kaçakçısı olarak takdim etmek senin haddine mi? Seni bu millet çok iyi tanıyor. Millet bu saldırının asıl niyetini görmüştür. Millet bu saldırının Türkiye'ye yönelik olduğunu görmüş ve bize sahip çıkmıştır. 

PARALEL DEVLET

-Yolsuzluk diyerek paralel yapının üzerine örtmeye çalışıyorlar. Bu arada ananası da görmüyorlar. Benim eşime ananas ikram ettiğimi görüyorlar. Ben böyle bir ananas verdiysem doğaldır sizin ananasınız ihaledir. 

-Sabah akşam yolsuzluk diyerek milli iradeye yapılan saldırıyı örtmeye çalışıyorlar. 

-Utanmadan sıkıladan şantajlarla tehdit ettiniz elinizde ne varsa açıklayın açıklamıyorsanız namertsiniz. 

-Bu örgüte gönül vermiş olanlara sesleniyorum. 

-Kula kulluk yok sadece Allah'a kulluk var. Biz de yanılmışız. Sevgiler sevgilisi Peygamberimizi olimpiyatlarda Halkalıda gösterecek kadar anlatımda bulunanları gördük. Sürekli orayala irtibat halinde olanları göreceğiz. Bu oyunu bu samimi kardeşlerim bozacaklar.

-Her türlü hırsızlık, yolsuzluk kötüdür. En büyük hırsızlık, yolsuzluk milli irade hırsızlığı, milli irade yolsuzluğudur. Milli iradeyi çalmaya kast eden asıl hırsızdır, asıl yolsuzdur. 

-Biz 11 yıl boyunca milli iradenin çalınmasına izin vermedik. Bundan sonra da milli iradeye uzanan her el karşısında bizi bulacaktır. 

SARIGÜL'ÜN BELGELERİ 

-Şu anda malum örgüt ve arkadaşları bize saldırıyorlar. CHP'nin genel müdürüne bir çağrıda bulundum. 2 gündür cevap yok. Ben CHP genel müdür gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP'nin hazırlarıdığı 2004 yılı kasım ayında yayınlanan Şiş'li belediyesine ait aralştırma komisyonunun raporu var. Bu CHP'nin kendi kuruduğu araştırma komisyonu. İsmet Atalay, Sıırı Özbek. Komisyonu bunlardan oluşturmuşlar. 57 sayfalık raporda şu anda CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar tüm belgeleriyle ortaya konumuş. İkincisi yapı ruhsatı üzerinde çok fazla yolsuzluk ve oynama yapılmış. Yüzlerce milyon lira usulsüzlük yapılmış. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdğini çok iyi biliyorum. Aldıkları parayı borç olarak aldıklarını söylüyorlar. Mühendislik bürosu üzerinden. Bu da beyefendinin yanında çalışan elemanlardan bir tanesi. Şişli belediyesinede belediye başkanı olmak üzere ismi açıklana kişi kaçak inşaat yapımına sürekli göz yummuş kolaylık sağlamış. İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Belediye başkanı baş sorumludur. Bunu komisyon söylüyor.  

-Geçen hafta mal varlığına el koydu. Kredi alıyorlar 4 ilyon dolar. Krediyle iligili usulsüzlük diz boyu. Banka sonra TMSF'ye geçiyor. Bankanın eski sahibi bir belge ulaştırıyor. Gelen belgeyle TMSF Şişli belediye başkanının mal varlığına el koyuyor. O belgenin neden şimdi geldiğini de taraflar çıksın açıklasın Biz rakibimzile siyaset hukuk yoluyla mücadelemizi yaparız. 

-Bunların yandaş medyaları eşimi bayağı zenginleştirmişler. Ben bile bilmiyordum eşimin bu kadar zengin olduğunu. Hastaneler onun. Nerede açılışa katılırsak bizim.

-Yolsuzluk nedeniyle CHP'den atılan birini neden İstanbul'dan aday yaptığını açıklamalı. 

-Eğer bir tehdit varsa bunu bilelim. Eğer kendi kendilerine bunu yapıyorlarsa CHP seçmenine çok ayıp ediyorlar. 

BİLAL ERDOĞAN AÇIKLAMASI

-Oğlum Bilal'e yakıştırılmak istenen yafta bunların hepsi sadece birer iftiradır. Ne damadım ne oğlum bugüne kadar rüşvete bulaşmamışlardır haramda gözleri yoktur. Benim evlatlarımın hepsi vakıf noktasındadırlar. Eğer bundan rahatsız olan varsa yasaları önlerine koyarız. Bu güne akdar bir çok vakıflara verilmiş olan yardımları nereye koyacaksınız? TEV, Çağdaş Yaşam'ı, İstek Vakfı'nı...Bunlar meşru oluyor da milli muhafazakar değerlere sahip vakıfların attığı adımlar gayri meşru mu oluyor? Herşey yasalar içerisinde hayırseverlerin sahip çıkmasıyla yürüyor. CHP seçmeni bu genel müdür hak etmiyor.  

-Kim ne derse desin bir yerden emir alarak değil halkımızdan aldığımız emirle hareket edeceğiz. Bize emri sadece halkımız verir. 

BAŞBAKAN'I SEVİNDİREN AFİŞ

Başbakan Erdoğan, istanbul ilçe adayları tanıtım toplantısında konuşma yaparken tribünlerden Bilal Erdoğan için afiş açıldı.

İŞADAMLARINA UYARI

-Bugün buradan işadamlarına, medyaya, siyasi partilere sesleniyorum. Bugün bize yapılan yarın dönecek size yapılacak bunu unutmayın. İş dünyası tehditle şantajla baskı altına alınıyor. Bu baskıların ayrıntıları da ortaya çıkacak. Devlet içine sızmaya çalışan örgütün nasıl tehlikeli olduğu da ortaya çıkacak. Biz bu örgütle mücadele edeceğiz. Sadece paralel örgütle değil, örgütü maşa gibi kullananlarla da mücadele edeceğiz. 

-Bu yürüyüş bir milletin uzun ve kararlı yürüyüşüdür. Kimse bu milletin yürüyüşünü durduramayacak. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.