Gündem Haber Girişi : 27 Ağustos 2013 00:41

Rusya'da yakalanan sanık ifade verdi: İsteseydim tarlada tecavüz edebilirdim...

Rusya'da yakalanan sanık ifade verdi: İsteseydim tarlada tecavüz edebilirdim...
Amcasının kızı H.N.A.'ya tarlada tecavüz etmeye kalkıştığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılan Abdulbaki A., mahkemede ifade verdi..
Cem BAKIRCI'nın özel haberi

Erzurum'un  Pazaryolu İlçesinde oturan amcasının kızı H.N.A.'ya tarlada tecavüz etmeye kalkıştığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılan Abdulbaki A., yasadışı yollardan kaçtığı Rusya'dan  Interpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi. Erzurum'a getirilen ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Abdulbaki A, "Tecavüz girişiminde bulunmuş olsaydım, evime götürürdüm. H.N.A.  birden bağırmaya başladı. Bende bir süre ağzını kapattım, bağırmaya devam edince bırakıp kaçtım. İsteseydim, tarlada tecavüz edebilirdim " dedi.

YUMRUK ATTI, KURTULDU

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise  Pazaryolu İlçesinde oturan Abdulbaki A., aynı zamanda amcasının kızı olan H.N.A.'ya bir süre önce evlilik teklifi yaptı ama ret cevabı verdi. Aldığı cevaba öfkelenen Abdulbaki A.,  H.N.A.'nın cep telefonuna,  'Seni o tarladan, harmandan alır götürürüm' mesajı gönderdi. 

Mesajı gönderdikten bir hafta sonra 28 Ekim 2010 günü tarlada karşılaştığı genç kızı bir süre kovalayan Abdulbaki A., H.N.A.'yı omzuna vurarak yere düşürdü. Abdulbaki A., 'Sen beni rezil ettin, şimdi ben seni rezil edeceğim, sana tecavüz edeceğim, Kimse senin yüzüne bakamayacak. Benimle evleneceksin' diyerek, H.N.A.'ya tecavüz girişiminde bulundu. Amcasının oğlunu yumruklayarak tecavüzden son anda kurtulan H.N.A., koşarak olay yerinden uzaklaştı.

AİLE ŞİKÂYETÇİ OLDU, RUSYA'YA KAÇTI

Genç kızın ailesinin şikâyetçi olması üzerine gözaltına alınan Abdulbaki A. İspir'deki Nöbetçi Mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Ailenin itirazı üzerine İspir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Abdulkabi A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Abdulbaki A.'nın Rusya'ya kaçtığı tespit edildi. Erzurum Ağır Ceza ve İspir Asliye Ceza Mahkemesinin yakalama kararı üzerine  İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı da Abdulbaki A. hakkında  ' Kırmızı Bülten' çıkarıldı.  Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi de Abdulbaki A. hakkında "Çocuğun basit cinsel istismarı, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı' suçlaması ile 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Kırmızı bültenle aranan Abdulbaki A.,  3 Şubat 2013 günü Rusya'nın Tümen Kenti'nde Interpol tarafından yakalandı. Abdulbaki A., Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye getirildi.

"BAĞIRMAYA BAŞLAYINCA,  KAÇTIM"

Abdulbaki A. önceki gün çıkarıldığı Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarıldı. Abdulbaki A. tecavüz suçlamasıyla ilgili şunları söyledi:

"Suçlamaları kabul etmiyorum.  H.N.A.,  kardeşiyle haber göndererek benimle evlenmek istiyordu. Bende kendisi ile evlenmek istemediğimi belirttim. Benim köyüm görünür bir yerde. Tecavüz girişiminde bulunmuş olsaydım, gerçekten ben eve götürürdüm. Hatta köyün uzağında her gün gittiği bir tarla vardı. İsteseydim tarlada tecavüz edebilirdim. H.N.A.,  evlilik isteğini kabul etmediğim için bana iftira atıyor.  Ancak, ben bunu kabul etmedim. Müşteki kardeşiyle bana haber göndermişti.  Ben de kendisine evlenmek istemediğimi söyledim. Bunarı konuşurken birden bağırmaya başlayınca köydekilerin duyabileceği endişesiyle önce ağzını tuttum . Bu sırada bağırmaya devam edince olay yerinde bırakarak kaçtım" dedi.

Mahkeme tutuklu sanık Abdulbaki A.'nın tahliye istemini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.