Asayiş Haber Girişi : 15 Temmuz 2013 12:53

Rekor cezaya yargıtaydan onama...

Rekor cezaya yargıtaydan onama...
Silahlı gasp girişiminde bulunan iki sanığa yerel mahkemenin verdiği 37 yıl 8 ay hapis cezasını Yargıtay da onadı...
Cem BAKIRCI'nın haberi...
ERZURUM'da araçlarında sohbet eden üç genci silahla tehdit edip, gasp girişiminde bulunan Ramazan C. (26) ile Emrah Y.'ye (25) yerel mahkemenin verdiği rekor düzeydeki toplam 37 yıl 8 ay hapis cezasını Yargıtay da onadı... 

Merkez Palandöken İlçesinde yaşananan olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, olay şöyle anlatıldı: 19 yaşındaki S.K., M.D ve T.G. otomobilde oturup, sohbet ediyorlardı. Park halindeki otomobilin yakınındaki bankta alkol alan Ramazan C.  İle Emrah Y., bir anda aracın arka kapısını açıp, otomobile bindi. Ramazan C.   İle Emrah Y.  "Burada oturuyorsanız, bunun bir bedeli var" dedikten sonra Emrah Y. belinden çıkardığı tabancayla doldur boşalt yaparak silahın namlusunu T.G.'nın şakağına dayadı. "Bu arkadaşlar bizim yolumuzu görecekler. Burada su içmenin bile bir bedeli var.  Burada oturmanın bir bedeli var. Kimse araçtan inmeyecek. Bu bedeli ödemek için neleriniz var görelim." diye gençleri tehdit eden Ramazan C.   İle Emrah Y., araç içerisindeki gençlerin bu esnada o bölgede kimlik kontrolünü yapan polis ekibine sığınmasıyla silahlarıyla birlikte suçüstü yakalandı.

Emrah Y.'nin silahı şakağına dayadığını ifade eden T.G., "Araca binen silahlı kişi ?kimse kımıldamayacak' diyerek elindeki silahı bana doğrulttu. O sırada polis memurları kimlik kontrolü yaptığını gördük ve ani bir hamleyle araçtan çıkıp, polis aracına sığındık" dedi.   

Mahkeme 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet ve üç kişiye yönelik ?nitelikli gasp' suçunu işledikleri gerekçesiyle TCK'nın 149-1 maddesi kapsamında tutuklu yargılanan Emrah Y.'yi 19 yıl 8 ay, Ramazan C.'yi ise 18 yıl olmak üzere toplam 37 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti. Zanlılar kararı temyiz etti. Temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay, dosyayı geldiği haliyle onayarak, kararın emsal oluşmasına neden oldu. 

Kaynak: Palandöken Gazetesi...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.