Gündem Haber Girişi : 12 Temmuz 2013 02:44

Ramazan davulu referanduma gidecek...

Ramazan davulu referanduma gidecek...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ramazan davulundan halkın bir bölümünün şikayetçi olduğunu bir bölümünün ise eski bir gelenek olduğu için devam etmesini istediğini belirterek, "Seneye ramazan davulunu referanduma götürüp halka soracağı
Büyükşehir Belediyesi ramazan davulunu referanduma götürüyor. Ramazan ayının birinci günü halktan şikayet gelmesi üzerine sahurda ramazan davulunu yasaklayan belediye, halkın bir bölümünün ise "eski bir gelenek ramazan davulunun çalınmasını istiyoruz"tepkileri üzerine yasağı tekrar kaldırdı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ramazan davulcularının varlığının toplumu ikiye böldüğünü belirterek, gelecek yıl konuyu halka götüreceklerine açıkladı. Başkan Küçükler, "Ramazan davulcularından rahatsız olan kesim var. Bir de bu geleneğin devamını isteyen diğer bir kesim var. Gelecek yıl Ramazan'dan bir ay önce bu konuyu il merkezinde referandumla halka götüreceğiz. Sandıktan çıkacak sonuca göre Ramazan davulcularının akıbeti de belli olacak"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.