Asayiş Haber Girişi : 28 Ağustos 2020 01:32

Rabia'nın çığlığını Türkiye duydu!

Rabia'nın çığlığını Türkiye duydu!
Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde sağlık görevlisi olarak çalışan Rabia Karakaya'nın bugün twitter'dan yaptığı "yardım çığlığı" bir anda Türkiye gündemine oturdu.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde sağlık görevlisi olarak çalışan Rabia Karayaka'nın bugün twitter'dan yaptığı "yardım çığlığı" bir anda Türkiye gündemine oturdu. Hastanede çalışan B.Y. adındaki bir hasta bakıcının Mayıs ayından bu yana tacizine uğradığını iddia eden ve bununla ilgili bazı belgeler paylaşan Rabia Karakaya'nın "çığlığı"nı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü duydu. Rektörlük, konuyla ilgil jet hızıyla bir basın açıklaması yaparak, B.Y adlı hasta bakıcı hakkında hem idari hem de adli soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın selameti açısından da şahsın Hınıs Meslek Yüksekokulu'na tayin edildiğini duyurdu. 

Sosyal medyada günün konusu Rabia Karayaka yardım isteği oldu. Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde hasta bakıcılık yapan B.Y.'nin kendisini taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla twitter'dan destek isteyen Rabia Karakaya, B.Y.'nin tutuklanmasını istedi. 

“6 AYDIR KABUS YAŞIYORUM”

6 aydır tek başına ayakta kalmaya çalışan bir sağlık çalışanı olduğunu ifade eden Rabia Karayaka, twitter hesabından "Merhaba ben Rabia Karayaka 6 yıldır sağlık çalışanıyım ve tek basına ayakları üzerinde duran bir kadınım. Fakat Mayıs ayından beri saplantılı bir sapık tarafından taciz edilmekteyim. Sesimi duyurmak istiyorum. Erzurum’da çalıştığım üniversite hastanesinde hasta bakıcı B.Y. tarafından cinsel tacize uğradım, emniyete ve savcılığa şikayette bulundum, uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarmak için talepte bulundum. Adli süreç için Savcılık tarafından istenilen delilleri ve belgeleri sundum, aynı zamanda idari soruşturma açılması açısından hastane idaresiyle durumu paylaştım. Hasta bakıcı B.Y. ile işe ilk başladığım tarihte 2014 yılında aynı klinikte çalıştım ve bana arkadaşlık teklifinde bulundu. Bende kabul etmedim ve durumdan huzursuz olduğum için kliniğimi değiştirdim. Reddettiğim B.Y. bana burada görmüş olduğunuz ekran görüntülerini atıyorum. Porno videolar atıp benimle birlikte olmak istediğini ve her gece resmine bakarak uyuyorum evine geleceğim seninle birlikte olacağız şeklinde mesajlarına devam etmiştir" diyerek görüntüleri paylaştı.

REKTÖRLÜK DUYARSIZ KALMADI

Rabia Karakaya’nın paylaşımları kısa süre içerisinde Türkiye gündemine oturdu ve twitter’da en çok konuşulan ikinci konu oldu. Binlerce mesajla Rabia Karayaka’nın yardım çığlığına destek verilirken, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü de konuyla ilgili süratle bir açıklama yaptı. Rektörlükten yapılan açıklamada, ilgili şahıs hakkında hem idari hem de adli soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın selameti açısından da şahsın Hınıs Meslek Yüksekokulu'na tayin edildiği bildirildi. 

Rektörlük açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

Sosyal medyaya ve basına yansıyan taciz olayına ilişkin her türlü tedbir, olayın başlangıcından bugüne kadar alınmıştır ve süreç devam etmektedir:
Öncelikle belirtmek gerekir ki Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi, bünyesinde kurduğu Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi başta olmak üzere birçok birim ile kadınlarımıza yönelik her türlü şiddet, taciz gibi istenmeyen olayları önleme ve bu konular hakkında toplumsal duyarlılığı artırma adına ciddi faaliyetlerde bulunmaktadır.
Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünde hemşire olarak görev yapmakta olan Rabia Karayaka'nın, yine aynı birimde işçi statüsünde görev yapmakta olan B.Y hakkında, çalıştığı birime dilekçe vermek sureti ile şikayette bulunması üzerine adı geçen birim tarafından derhal disiplin soruşturması başlatılmıştır.
Bu işleme paralel olarak da idari soruşturmanın selameti açısından adı geçen işçi, ilk önce Ziraat Fakültesi Dekanlığı emrine, akabinde ise Hınıs İlçemizde bulunan Hınıs Meslek Yüksekokulu emrine görevlendirilmiştir.
Soruşturmacı tarafından bu süreç içerisinde dosya kapsamında delillerin tam olarak toplanması ve bu şekilde gerçekliğin ortaya çıkartılması amacı ile ifade alma işlemleri ve diğer dokümanlar yanında, şikayet konusunun adli merciye de intikal etmiş olması nedeni ile adli süreçle ilgili bilgi, belge ve diğer aşamalar hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile de yazışma yapılarak, bu çerçevede Adli Makamlardan gelen belgeler de iş bu soruşturma kapsamına dahil edilmiştir.
Dosya, gelinen noktada; soruşturmacı tarafından toplanılan delillerin değerlendirilmesi aşamasındadır, yani soruşturma sona erme aşamasındadır. Bu aşamadan sonra nihai karar, işçi disiplin kurulu kararı ile verilecektir.
Her konuda olduğu gibi bu konuya ilişkin de Üniversitemiz delillerin tam olarak toplanması ve nihayetinde doğru kararı almak için gerekli iş ve işlemleri eksiksiz yürütmüş, yürütmeye de titizlikle devam etmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.