Gündem Haber Girişi : 13 Ocak 2015 20:13

Polonyalı turistler Erzurum'da...

Polonyalı turistler Erzurum'da...
Kış turizminin merkezine dönüşme yolunda önemli adımlar atan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Polonyalı gazeteci ve iş adamlarını Palandöken'de ağırlıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Polonyalı iş adamları ve gazetecilerden oluşan 67 kişilik turist ekibi, Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak Erzurum'daki kış turizmi olanaklarını gözlemliyorlar. Ülkemizin en uzun kayak pistine sahip Palandöken'de kayak yapan Polonyalı ekip, buz hokeyi, buz pateni, curling gibi spor etkinliklerine de katılıyorlar. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin, Polonyalı gazeteci ve iş adamlarıyla öğle yemeğinde buluştu. Yemekte konuşma yapan Kiremitci, Polonyalıları Erzurum'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek barışa, hoşgörüye, kardeşliğe ihtiyacın olduğu bu günlerde dostlukların tanıştıkça, ziyaretler gerçekleştikçe artacağını belirtti.  Dünya'nın birçok yerinden Erzurum'a turistlerin geldiğini söyleyen Kiremitci, "Ukrayna'da, Rusya'da ve Avrupa'da ama Polonyalı siz değerli dostları da burada görmekten dolayı çok mutlu olduk. Artık dünya küçüldü. Bu şehir benim şu ülke benim deme yeri de yok. İnsanlar mutlu olduğu, huzurlu olduğu yerlere giderler. Şehrimiz yazı da kışı da güzel. Polonyalı kardeşlerimizin mutlaka buraya gelmelerini arzu ediyoruz. Sizleri her yıl bekliyorum. Biz de Polonya'ya geleceğiz inşallah. Çünkü gelip gittikçe dostluklar kardeşlikler yoğrulup genişliyor. Yaşasın barış, yaşasın sevgi yaşasın kardeşliğimiz" şeklinde konuştu. Polonya Basın Kulübü Başkanı Jaroslaw Wlodarczyk de Büyükşehir Belediyesi'nin davetine teşekkür etti. Erzurum'da geçirdikleri zamandan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, geçtiğimiz aylarda Polonya'da düzenlenen etkinliğe katılarak, Erzurum'un kış turizmi açısından imkanlarını Polonyalı iş adamlarıyla paylaşmış ve onları Erzurum'a yatırım yapmaya davet etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in davetiyle gerçekleşen organizasyonda yer alan gazeteciler, Erzurum izlenimlerini ve yatırım fırsatlarını Polonya'daki yayın organlarında yayınlayarak Erzurum'da yabancı sermayeli yatırım için önemli bir fırsat oluşturacaklar. 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.