Gündem Haber Girişi : 03 Aralık 2014 10:35

Polonya açılımı...

Polonya açılımı...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen turizm fuarında Erzurum'u tanıttı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen turizm Fuarı'nda Erzurum'u tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken'e tatil köyü yapılması için Polonyalı işadamlarını Erzurum'a davet etti. Bu konuda müteşebbislere de kolaylıkların sağlanabileceğini ifade eden Sekmen, ""Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü ortaklığa hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Polonya'nın tarih, kültür ve geleneklerinin yaşatılması yönünde bir tatil köyünün kurulması için bir teklifte bulunuyorum"dedi.
Başkan Sekmen, Polonyalı turistlerin Erzurum'a yoğun ilgi gösterdiğini de ifade ederek, "2013 yılında Türkiye'yi yaklaşık 424 bin Polonyalı turist ziyaret etmiştir. Ziyarete ilişkin Erzurum özeline inersek; 2013 yılında 7 bin 559, 2014'ün ilk on ayında da 3 bin 509 Polonyalı turist, Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini gezmiş, yaz, doğa ve kış turizmine katkıda bulunmuştur. 2010 yılından 2014' e kadar kentimizi ziyaret eden yabancı turist sayısı 130 bin 181'dir. Kuşkusuz bu rakamın yüzde 20'sini Polonyalılar oluşturmaktadır."diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.