Asayiş Haber Girişi : 08 Temmuz 2013 16:33

PKK bombacısına ceza yağdı...

PKK bombacısına ceza yağdı...
Hınıs Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırıda bulunan terörist, ağırlaştırılmış müebbet ve 77 yıl hapis cezasına mâhkum oldu.
Erzurum'un Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne el bombalı ve otomatik silahlarla saldırıp, iki polisi hafif yaralanmasına neden olan eyleme katılan "Mazlum" kod adlı Mazlum Alan, ağırlaştırılmış müebbet ve 77 yıl hapis cezasına mâhkum oldu.

7 Eylül 2011 altı kişilik terörist grubu, gasp ettikleri bir kamyonetle Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne el bombalı ve otomatik silahlarla saldırı gerçekleştirdi. İki polis memurunun hafif yaralandığı eyleme katıldığı tespit edilen "Mazlum" kod adlı Mazlum Alan adlı terörist, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı. Gümüşhane Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı PKK'lı Mazlum Alan, Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle yargılanıyordu.

"ÖZEL HEDEFİMİZ ÖZEL TİMDİ"

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede eylemle ilgili itiraflarda bulunan Mazlum Alan, "Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı emrini grup sorumlusu Rumet' kod adlı Mehmet Akçakoca tarafından verildi.  Asıl hedefimiz özel hareket timleriydi. Karakoldaki polisleri yanıltıp yardıma gitmelerine engel olmayı amaçladık" demişti.

Bugün yapılan karar duruşmasında kendisini savunan Mazlum Alan, "Yıllarca dağda kalanlara müebbet verilirken, bana bu kadar ceza istenmesi haksızlık. Ben ne kadar PKK'lı değilim desem de siz bana PKK'lı dediniz. Bundan sonra söz veriyorum ve yemin ediyorum ki, PKK'lı olacağım ve onlar gibi davranacağım" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 77 YIL HAPİS, 18 BİN ADLİ PARA CEZASI

Erzurum Dördüncü  Ağır Ceza Mahkemesi, Mazlum Alan'ı "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Silahlı Yağma, Öldürmeye Teşebbüs', ?Kişiyi Hürriyetten Yoksun Kılma ve Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak kullanılması' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 77 yıl hapis ve 18 bin adli para cezasına mahkum etti.

Cem BAKIRCI'nın haberi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.