Gündem Haber Girişi : 09 Haziran 2014 16:23

PKK: İmralı Ziyaretleri Çözüm İçin Yeterli Değil

PKK: İmralı Ziyaretleri Çözüm İçin Yeterli Değil
PKK, "Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı'ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri çözüm sürecinin geldiği aşama, Lice'de yaşananlar ve olası değerlendirmeleri görüşmek için bugün İmralı'ya gitti. Heyet İmralı'dayken Lice'de 7 Haziran günü 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, sert mesajlar verdi. PKK, "Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı'ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır" dedi

"OLAYLARI ÖNLEYECEK YER ÖCALAN DEĞİLDİR"

Fırat Haber Ajası'nın haberine göre; PKK Yürütme Komitesi, "HDP Heyeti'nin Lice'nin ardından İmralı'ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice'deki gibi olayları önleyecek yer, İmralı ve Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı'dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır" dedi.

"SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTAYA GELİNDİ"

Açıklamanın devamında, Lice'de hayatını kaybeden Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir için AKP hükümeti suçlanırken, "Bu durum AKP'nin maskesini tamamen düşürmüş ve 'Çözüm süreci' söylemlerinin sahteliğini ortaya koymuş bulunuyor." sözlerine yer verildi.

Lice'de yaşanan ölümler için "AKP Hükümetinin Lice'de olduğu gibi katliamı dayatması, hem Tayyip Erdoğan'ın B ve C planlarının ne olduğunu ortaya koyuyor, hem de artık sözün bittiği noktaya gelindiğini gösteriyor." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.