Gündem Haber Girişi : 06 Eylül 2017 13:40

Pazaryolu'nda 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak

Pazaryolu'nda 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'da inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda tesis edilen Pazaryolu Sulaması ile 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'da inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda tesis edilen Pazaryolu Sulaması ile 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak. 
Projede Fiziki Gerçekleşme Oranı Yüzde 53'e ulaştı
Pazaryolu Sulamasının su kaynağı olan Pazaryolu Barajı, Erzurum Pazaryolu İlçesi'nin 1 km güneyinde Değirmendere üzerinde yer alıyor. Ön yüzü kaya kaplı dolgu tipindeki baraj temelden 70.50 metre yüksekliğinde inşa edildi. Depolama hacmi 3 milyon 331 bin metreküp olan barajdan alınacak su ile Pazaryolu İlçesi ve ilçeye bağlı mahallelerde 6 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Yüzde 53 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Pazaryolu Sulaması Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.
Milli Ekonomiye Yılda 3 Milyon 267 Bin TL Katkı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum'da sulama konusunda çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:
"Pazaryolu Barajı'nı 2016'de hizmete açmıştık. Şimdide 6 milyon 216 bin TL yatırım bedeline sahip sulama projesini tamamlama aşamasındayız. Pazaryolu Barajı'ndan alınacak su ile bölgedeki zirai araziler modern sulama sistemine kavuşacak. Projeyle milli ekonomiye yılda 3 milyon 267 bin TL katkı ve 163 kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.