Politika Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 13:16

Partilerde aday belirleme süreci devam ediyor...

Partilerde aday belirleme süreci devam ediyor...
24 Haziran seçimleri yaklaşırken, partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

EKSİ25HABER / ERZURUM - 24 Haziran seçimleri yaklaşırken, partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum’da AK Parti temayül yoklamasını yaptı ve genel merkeze gönderdi. Bu günden itibaren de aday adaylarının mülakatı yapılacak. Anketler değerlendirilecek ve son tahlilde genel merkez Erzurum’da kendisini temsil edecek 6 ismi belirleyecek.

MHP’de durum farklı değil. Milliyetçi Hareket partisi aday adayları için telefonla teşkilat yoklaması yapacak, aday adayları sahada çalışıyor. Sonrasında listesini belirleyip Erzurumlu seçmenin huzuruna çıkacak.

Şu an Erzurum’da en çok konuşulan ve merak edilen liste ise İYİ Parti’de. Melih Kırkpınar, Vahit Bingöl, Cemal Şengel gibi isimlerin müracaatı sonrasında İYİ’ ler arasında bir liste bir tercihi yapılacak. İl teşkilatının ayın 12 si veya 13’ünde teşkilat ve yönetimlerinin katılacak bir temayül yoklaması yapması bekleniyor. Ardından ayın 15’inde bağımsız bir anket firması tarafından anketler yapılacak ve neticede listeye girecek isimler belirlenecek. 

Bir çok aday adayı Ankara genel merkezde  çalışırken, biri var ki Erzurum’u siyaseten canlı tutuyor. İlçe, köy ziyaretleri yapıp esnaf gezileri düzenliyor. İYİ Parti’nin hanım adayı Canan Uçar. Eczacı olan Canan Uçar mesleği gereği vatandaşla iç içe. Erzurum siyasetinde görmeye alışkın olmadığımız bir dil kullanıyor. “Gelin kavga etmeden, birbirimizi incitmeden, yapacağımız çalışmaları anlatarak, projelerimizle yarışalım, siyasete bir seviye getirelim” diyor. Umarız Canan Hanımın bu önerileri rakiplerinde de karşılık bulur.

Hemen her seçimde baraj endişesiyle sandıkta AK Parti’ye oy veren Saadet Partili seçmen, bu seçimde oylarını kendi partisine toplamaya çalışıyor. Listenin birinci sırasında il başkanı Faik Çalık’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi şu ana kadar beklenen rüzgarı oluşturmuş değil. Erzurum’da küçümsenmeyecek bir oyu olan CHP’ne yapıyor, aday adayları kimler bilmiyoruz. Tek bildiğimiz İl başkanı Tacettin Kızıloğlu’nun istifa ederek aday adayı olduğu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.