Gündem Haber Girişi : 30 Ocak 2015 17:59

Palandöken'de sıfır risk...

Palandöken'de sıfır risk...
Minderle kaymak isterken hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümünün ardından ortaya atılan iddialar üzerine Erzurum Valiliği, Palandöken Kayak Merkezi'nde alınan güvenlik önlemlerini basına gösterdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Palandöken'de saat 07.00'de toplanan ekipler, olası çığ oluşabilecek bölgelerde patlatma işlemi yaptı, ardından pistleri denetledi. Kayak sezonu açıldığından itibaren her sabah bir komisyon toplandığını ve gerekli çalışmanın yapıldığını belirten Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, güvenlik tedbirlerinin her gün uygulandığını kaydetti.  Palandöken ve Konaklı'da halkın güvenli kayak yapılabilmesi için alınan önlemler sonucu sıfır risk bulunduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, geçen pazar gecesi yaşanan ölüm olayının üzücü olduğunu söyledi.
Yaşanan bu olayın ardından her gün saat 18.00'den sonra ortak kullanılan pistlere girişlerin yasaklandığını ifade eden Yamlı pistlerin gece 03.00'den itibaren ezilerek ertesi güne hazır hale getirildiğini ifade etti. Gün içerisinde olası bir fırtına yoğun bir kar yağışı olması durumunda tekrar komisyonun bir değerlendirme yaptığını ifade eden Yamlı, "Genç  arkadaşımız kapalı olan bir pistte gecenin 11'nde minderi söküp üzerinde kayınca, istemediğimiz hadise meydana geldi. Zaten o olaydan sonrada normal gezinti için bile olsa pistlere çıkılmasına izin vermiyoruz."dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.