Spor Haber Girişi : 14 Ekim 2013 01:18

Palandöken'de hedef 1. Lig...

Palandöken'de hedef 1. Lig...
Palandöken Belediyespor Voleybol takımı, yaptığı flaş transferlerle voleybol dünyasında adından söz ettiren kulüp oldu.
Voleybol'da tarihi bir başarı elde ederek Erzurum tarihinde ilk kez Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligi'ne yükselen Palandöken Belediyespor, hedefini 1. Lig olarak belirledi. Bu sezon 2. Lig B Grubu'nda mücadele edecek olan Palandöken Belediyespor Voleybol takımı, yaptığı flaş transferlerle voleybol dünyasında adından söz ettiren kulüp oldu. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, hedeflerinin önce Play Off sonrasında da şampiyonluk olduğunu söyledi. Kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin ise Erzurum tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
Erzurum tarihinde ilk kez Voleybol 2. Ligi'nde mücadele etme hakkını elde eden Palandöken Belediyespor, sezona iddialı hazırlanıyor. Kadrosuna 220 kez milli formayı giyen Hakan Akışık, 120 kez milli takımda oynayan Emre Toktamış gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra geleceğin yıldızları arasında gösterilen Yıldız ve genç milli oyuncular Metin Durmuş, Batuhan Duman'ın yanı sıra Süleyman Kolişler gibi tecrübeli isimleri de dahil eden Erzurum ekibi, gözünü Acıbadem 1. Ligi'ne dikti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu sezon ilk kez  mücadele edecekleri 2. Lig'de şampiyonluğu kovalayacaklarını belirterek, "Voleybolu Erzurum'da özellikle Palandöken ilçesinde sevdirmek için büyük çaba harcıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spor salonlarına alıştırmak ve sporu sevdirmek, spor ahlakını onlara yaşatmak şeklinde de faaliyetlerimiz olacaktır. Özellikle bölgemizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmaları için her türlü imkânı hazırladık" diye konuştu.
Palandöken Belediyespor Voleybol Takımı'nı şampiyon yapabilmek için her türlü fedakârlığı yaptıklarını ve bu kapsamda takım için ilçede büyük bir spor salonu inşa ettiklerini söyledi. Spor salonunu hem kulübün hem de ilçe halkının kullanımına açacaklarını anlatan Başkan Bulutlar, "Tamamen kendi öz kaynaklarımızla bir spor salonu yaptık. Voleybol takımımızın en rahat şekilde çalışabilmesi için ne gerekiyorsa yerine getirdik. Onlar da bunun karşılığını bize şampiyonlukla vereceklerdir, onlara güveniyorum" dedi.
Palandöken Belediyespor Kulüp başkanı Zafer Bülent Engin ise Erzurum tarihinde ilk defa salon sporunda bir takımın 2. Lige yükseldiğine dikkat çekti ve hedeflerinin çıtayı daha da yükseltmek olduğunu söyledi. Engin, "Belediyenin spor kulübü çok kısa bir süre önce amatör ligdeydi. Büyük bir performans sergileyerek 2. Lig'e yükseldik. Bu Erzurum tarihinde bir ilktir. Özellikle takım kurulmasında ve bu salonun bu bölgeye yapılması noktasında büyük bir özveri gösterildi. İkinci Lig'e çıktıktan sonra bu ligde daha iyi başarılar elde etmek için yeni transferler gerçekleştirdik. Sporcularımız arasında 5 tanesi milli takım tecrübesi olan arkadaş var. 200 kez milli takımda oynayan sporcumuz var. Bu tecrübeyle aynı sıçramayı 2. Lig'de de yaparak, 1. Lig'e çıkıp Erzurum'da voleybolu sevdirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Palandöken Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonunun hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki çocukların da voleybola ilgi göstermeye başladığını anlatan Engin, "Her idmanımızı izleyen çocuklara voleybolu ve sporu sevdirerek, kötü alışkanlıklardan korumak ve aynı zamanda da alt yapıya da önem vererek çocukları da yetiştirmek istiyoruz. İnşallah voleybol takımımız bu yönüyle de başarılı olacaktır" dedi.
Palandöken Belediyespor'un yeni transferlerinden milli voleybolcu Hakan Akışık ise bu yıl takımda antrenör-oyuncu olarak görev yapacak. Üst düzey kariyerine rağmen Erzurum'a transfer olarak dikkatlerini üzerine çeken Hakan Akışık, bu kararı almasında Erzurum'u sevmesi ve kent insanının misafirperverliğinin büyük rol oynadığını söyledi. Akışık, transfer görüşmesi için ilk kez geldiği Erzurum'a çabuk ısındığını belirterek, "Erzurum'a ayak bastıktan sonra görüşlerim değişti. Bizim bu sene şampiyon olmanın yanı sıra hedeflerimizden birisi de Erzurum'a oyuncuların gelebileceğini göstermek. Ben 200'ün üstünde bir milli olmuş bir oyuncuyum ve bu yıl transfer tercihimi bu yönde kullandım. Bu umut ediyorum takımımızın da önünü açar. Doğu'nun da önünü açar, oyuncular buraya transfer yaparlar. Bu sayede voleybol gelişir ve büyür, biz de bu olaya bir vesile oluruz. İlk hedefimiz şu anda play-off, çok zorlu bir grupta yer alıyoruz. Biz ilk yılımızda play-off'a kalırsak çok büyük bütçelerle mücadele etmeyeceğiz bu yıl. Herkes burada çok büyük fedakarlıklar yaparak geldi takıma. İnşallah başarılı olacağız" diye konuştu.
Palandöken Belediyesi Voleybol Şube Sorumlusu Ömer Kolişler, iddialı bir takım oluşturmak için çok çalıştıklarını belirterek, "Bu takımın oluşmasında Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar ve Kulüp Başkanımız Zafer Bülent Engin'in büyük rolü oldu. Açıkçası bir isteğimizi, iki etmediler. Halen daha da böyle devam ediyorlar" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.