Spor Haber Girişi : 13 Ekim 2013 17:24

Cemal Gürsel'de Düzyurt faciası...

Cemal Gürsel'de Düzyurt faciası...
Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bugün de kendi evinde karşılaştığı Düzyurtspor'a 2-1 mağlup olarak, zirve yolunda ağır bir yara aldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Şampiyonluk parolasıyla lige giren ancak üst üste aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bugün de kendi evinde karşılaştığı Düzyurtspor'a 2-1 mağlup olarak, zirve yolunda ağır bir yara aldı. Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Mavi Beyazlı, son 20 dakikada kalesinde gördüğü gollerle sahadan boynu bükük ayrıldı.
Ligdeki kötü gidişatını durdurmayı amaçlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Trabzon temsilcisi Düzyurtspor'a Cemal Gürsel Stadyumu'nda mağlup oldu. Erzurum'a namağlup lider olarak gelen Düzyurtspor karşısında maça fırtına gibi başlayan Mavi Beyazlılar, maçın 14. Dakikasında Fatih Arat ile golü buldu: 1-0
Golden sonra da ataklarını sürdüren Belediyespor, yakaladığı gol pozisyonlarını cömertçe harcarken, konuk ekip Düzyurtspor ile farkın iyice açılmaması için oyunu kendi yarı sahasında kabul etmeyi tercih etti.
İlk yarısı 1-0 Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle sona eren maçın ikinci yarısında da Belediyespor'un atakları vardı. Rakibine oyununu kabul ettiren ve baskılı bir futbol ortaya koyan Mavi Beyazlılar, bu yarıda da çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamadı.
Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde ise adeta bir futbol mucizesi yaşandı. Futbolun değişmez kuralı olan "atamayana atarlar" ifadesi bir kez daha devreye girdi ve maç bir anda Düzyurtspor lehine döndü.
Önce maçın 68. Dakikasında penaltıdan Yetkin Demir ile maçta eşitliği sağlayan Düzyurtspor, 73. Dakikada ise Erdinç'in kendi kalesine attığı golle bir anda 2-1 öne geçti.
Peş peşe gelen gollerin şokunu yaşayan Belediyespor ise kalan 17 dakikada skoru yeniden kendi lehine çevirmek için çabalasa da, geliştirilen şuursuzca ataklardan sonuç alamadı ve karşılaşma Düzyurtspor'un 2-1'lik galibiyeti ile sona erdi.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte tribünlerdeki az sayıda Belediyespor taraftarı futbolcuları ıslıklarla protesto etti.
Düzyurtspor bu galibiyetiyle puanını 17'e yükseltip, liderliğini sürdürürken, Belediyespor ise 10 puanla 7. Sıraya kadar geriledi.
Belediyespor önümüzdeki hafta deplasmanda 16 puanla ikinci sırada yer alan Manavgat Evrensekispor ile karşılaşacak. Mavi Beyazlı ekip zirve yarışından kopmamak için bu maçı mutlak kazanmak zorunda...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.